Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nyilal lelőttem 2 kutyát, mi...

Nyilal lelőttem 2 kutyát, mi lehet ennek a következménye?

Figyelt kérdés
Az eset egy magán területen volt a 2 németjuhász át jött az udvarba és rá támadott az ott tartott álatokra 2 csirkét és egy macskát szét szaggatak ezért ilyedtemben hogy a meg maradt álataimat meg mentsem ( kiabálásra és szóra nem hallgatak agresszívak voltak) előkaptam a nyilam és az egyiket fejbelöttem az szinte röktön meg döglött másikat 3x kellet meg lőni mire meg hátrált és kiderült hogy a szomszéd kutyái voltak aki most perrel venyegetőzik. Szerintetek mire számithatok ?

2017. ápr. 27. 16:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%

Van olyan fajta íj, ami nem legális.

Ha a te magánterületedre engedély nélkül belép valaki, és veszélyeztet, akkor jogos az önvédelem. Na de az szándékos, ellenben a kutya az ösztöneire hallgat, nem gonosz. Viszont a gazdája igenis odafigyelhetett volna, hogy a kutyái nem menjenek át, és öljék le a Te állataidat, ami neked érték. Pontosan ezért is, mert a kutya ebbe nem tud belegondolni, ha nincs megnevelve. A gazda mindenféleképpen hibás. Viszont a kerítésről nem tudunk semmit. És nekem az nem tetszik a történetben, hogy többször lőttél rá a kutyákra, magyarul mindenféleképpen ki akartad nyírni. Tehát konkrétan addig nyilaztál, amíg meg nem dögöltek, de lehet, hogy másképpen el lehetett volna őket ijeszteni. Az a baj, hogy a kutya ösztönéből fakadóan cselekedett, viszont Te szándékosan akartad a halálukat, és nyíllal rálőni egy állatra állatkínzás. Akármennyire is a Te területed, lehet, hogy lett volna más megoldás is.

2017. ápr. 28. 09:25
 12/20 anonim ***** válasza:
47%
ha előbb jut eszedbe íjat és nyilat előkészíteni mint megerősíteni a kerítést vagy szólni a szomszédnak, akkor még annyit sem érsz mint a csirkéid.
2017. ápr. 28. 15:55
 13/20 A kérdező kommentje:
A kutyák át ásták magukat a keritésa alatt a szomszéd belett perelve a rendörség nekem adott igazat eljárást nem inditottak elenem.. (egy nyilas vadász egyesület tagja vagyok van engedélyem a csigás ijra ) köszönöm a válaszokat :)
2017. máj. 2. 19:38
 14/20 Szimeon ***** válasza:
20%
Nyilas vagy.
2017. máj. 2. 20:14
 15/20 anonim ***** válasza:
14%
És eldicsekedted az egyesületben, hogy előszeretettel használod a nyiladat más kutyáinak megölésére? Büszke lehetsz ám magadra! Az, hogy neked van engedélyed, nem azt jelenti, hogy vaktában lövöldözhetsz, és még legyél is rá büszke... basszus kinyírsz két ártatlan állatot, és még büszke is vagy rá? Meg se bántad, kicsit sem? Nem szívesen lennék a szomszédod... biztos, hogy lett volna más megoldás, csakhogy Te ezt választottad...
2017. máj. 25. 12:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
1-ös! Azért olvasd már el, milyen körülmények között tette. Jogos védelmi helyzet volt. A teljes felelősség a szomszédé.
2017. máj. 25. 12:28
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
15-öst akartam írni, természetesen!
2017. máj. 25. 12:29
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Te normális vagy amúgy?

2017. máj. 25. 15:04
 19/20 anonim ***** válasza:
3%

szerintetek az teljesen oké, hogy lelő két állatot és büszke is rá? ok, "önvédelem", aláírom. na de kérem... történjen bármi. semmi sajnálat, megbánás, még büszkén dicsekszik is vele? és ti még pártoljátok? nem egy mocsok cigányról beszélünk, hanem két kutyáról, akik nem szemétségből, hanem ösztönből cselekednek.

én csak annyit mondtam, hogy bizonyára lett volna másik megoldás, ha ez az ember nem akarta volna őket megölni. de meg akarta. mert idegesítette, ami teljes mértékben érthető, viszont én nem tudom elképzelni, hogy valaha megöljek egy kutyát szándékosan, történjék bármi. nem hogy kettőt. ti megtettétek volna?

2017. jún. 13. 11:43
 20/20 anonim válasza:

Előző!

Milyen "más megoldásra" gondolsz?

2017. okt. 30. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!