Nyilal lelőttem 2 kutyát, mi lehet ennek a következménye?
Jogos védelmi helyzet volt, szerintem. Kérdés csak az lehet, hogy jogszerűen tartod-e fegyvert, s az hogy annak minősül-e.
Felesleges perrel jönnie a szomszédnak, mert nem járna jól. Ezzel a helyzettel csak az a baj, hogy a bíró nem él melletted, a szomszéd meg igen.
Nehéz lesz a békét helyreállítani úgy, hogy egyikőtök sem hátráljon meg.
Semminemű hátrányod ebből nem származhat. A szomszédod viszont nagyon meg fogják kúrni.
Elsőke, íjat hogy tudsz nem jogszerűen tartani? xD
Kb benyalták a péniszt az állatvédők jogos védelemnél.
Hahahahahaha...
Headshot!
Szerintem jelentsd fel a szomszédot.
"Elsőke, íjat hogy tudsz nem jogszerűen tartani? xD"
Esetleg úgy, hogy fegyver…
Íj nem engedélyköteles, szabadon tartható.
Jogos védelmi helyzet az lett volna, ha a kutyák rád támadnak , nem a jószágokra. Viszont az ijedelem miatt megelőzted azt a helyzetet, hogy ez bekövetkezhessen.
Ha át tudtak menni a kutyák, akkor vagy a kerítés állapota nem megfelelő, vagy alacsony. A kerítést a házzal szemben állva jobbra eső részét a ház tulajdonosának kell karban tartania. A karbantartási kötelezettség nem vonatkozik arra, ha a szomszéd, vagy annak állatai tesznek kárt benne, abban az esetben az ő felelőssége rendbe hozni.
Állatot lakóövezetben elzárt udvaron lehet tartani, amelyről az állattartónak kell gondoskodnia.
Mivel az szomszédban kutyák vannak, nálad pedig jószágok, mindkettőtök felelőssége a kerítés állapota.
Hogyan mentek át a kutyák? Ha megrongálták a kerítést, az nem a te felelősséged,
Kihez tartozik az adott kerítés szakasz?
A kutyák tulajdonosa felelősséggel tartozik a kutyák után.
Ebben az esetben az az egy biztos, hogy a kutyák nem hibáztathatóak, mivel természetükből fakadó dolog történt. Ha nem tudnak átmenni, akkor nincs történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!