Miért olyan felháborító dolog a marihuána legalizálásának már a gondolata is?
Te melyik párthoz tartozol,és miért?
Én úgy gondolom,ez nem egy borzalmas dolog. Hollandiában élek,így látom,hogy mi a következménye,és itt elég jól mûködik a dolog. Ezért nem tartom rossz dolognak a marihuánát. Hisz,ha legalizálva van,sokkal jobban visszatudnák fogni a bûnözést,illetve az emberek ellenôrzött,jó anyagot szívnának,és még a gazdaságon is lendítene.
Nem lenne drága a fű a boltokban, még az adó miatt sem. A füvet nem drága termeszteni, persze nem is olcsó. Most az "adó" a fűn, az maga a kockázat hogy te azt árulod/termeszted. A fű amúgy sem az olcsó drogokhoz tartozik. Akik nem bírják kifizetni de drogozni akarnak, azok a herbálosok. Ráadásul netről is rendelhetik, mert a legtöbb herbál "legális", mivel nem lehet betiltani a benne lévő kémiai anyagot olyan egyszerűen mint a fűnél. De ez is olyan mint a borozás. Akinek van pénze az megveszi a kicsit drágább, de minőségi bort. Akinek nincs, az megveszi a kannás bort. Szóval szerintem aki szeretne Füvezni és telik rá neki, az megfogja venni a boltban.
Egyébként nem legalizálni kéne itthon, hanem dekriminizálni. A mi társadalmunk nem nézné jó szemmel ha legalizálva lenne. 10 gramm alatt nem büntetnének, és a fogyasztást sem büntetnék. Ez nem zavarná a társadalmat (persze pár napig igen, amég a hírekben erről beszélnének),és akik füveznek azok örülnének.
Igen, aki füvezik az úgy is hozzá jut.... Igen hozzá jutunk, de a probléma ott van, hogy ha elkapnak, akkor fél év elvonó, vagy eljárás indul ellened. Ha megint elkapnak akkor ha jól tudom már mindenképp rosszul jársz. Természetesen nagyon kicsi az esély hogy elkapnak. De elég rossz érzés hogy napközbe az utcán sétálva, vagy a parkban ülve nem szívhatom el. Sokaknak az a tévhitje van hogy ha füvet szív valaki akkor az csak röhögni fog, meg idiótán viselkedni. Pedig ez nem igaz. Sok fajta fű van, és mindegyik fajtának megvan a maga helye és ideje. Állásinterjúra, egyetemre, randira, bevásárolni, lakcímkártyát hosszabbítani, postára stb... mentem már betépve. Van olyan fajta, amitől csak szimplán jobban érzed magad. Mintha meginnál egy felest. Semmilyen hatása nem lesz, nem rúgsz be, de jobban érzed magad kicsit. Ez ugyan ilyen. A dekriminizálás ezért is lenne jó.
27/F, 11 éve füvezek.
# 9
"Most is hozzájuthat aki akar"
Ezt nem tudom elfogadni érvnek: egyrészt ezzel az erővel holnapra betilthatnák az utcán sétálást, akkor arra is annyi lenne a társadalmi reakció, hogy "úgyis sétál, aki akar", szóval tök mindegy? Másrészt persze, úgyis hozzájut, aki akar, de ezzel bűncselekményt követ el, vagyis kockázatot vállal. Gondolom, ha azt veti fel valaki, hogy miért illegális embert ölni, arra nem az lenne az indoklásod, hogy "úgyis öl, aki akar", szóval nekem ez azt mutatja, hogy nincs több érv, és ez egy ilyen utolsó mentsvár, amit mondani lehet.
"az meg még nem garancia, hogy a legalizált, ellenőrzött lesz a kapósabb, ha arra adót, más egyebet ráraknának"
Nem, de ez az alkoholra és a dohányra sem garancia. De az állam feladata ezzel harcolni, és egész más lesz a fogyasztók hozzáállása is, amikor van egy legális út, mint amikor nincs. Főleg, hogy ma drogosként visznek be a rendőrök, a későbbi esetekben meg inkább majd költségvetési csalás miatt.
Ha itthon legalizalnak a fuvet, az tragediaba torkollna, az elso egy hetben kb. mindenki szarra lenne szivva. En mondjuk orulnek, ha nem kene ketes alakoktol venni a ki tudja milyen minosegu zoldet, de sajnos az a velemenyem, hogy meg nem erett meg az itthoni tarsadalom a legalizaciora. Az alkohol pl. legalis, es egymillio alkoholista orszaga vagyunk.
25F aki kb 8 eve fuvezik, kedvencem a white widow, preferalt fogyasztasi mod a joint meg a süti :D
" Ezt nem tudom elfogadni érvnek: egyrészt ezzel az erővel holnapra"
A te dolgod mit hiszel, meg tartasz "mentsvárnak".
Igazából nem nagyon érdekel.
Sőt az előttem írónak is van igaza, hogy sokan még nem lennének rá alkakasak, hogy legálisan nyomhassák.
A marihuána füstje 50-70%-kal több rákkeltő anyagot tartalmaz, mint a dohányfüst. Egy fontos tanulmány szerint egyetlen dzsoint annyi kárt tud okozni a tüdőben, mint öt egymás után elszívott hagyományos cigaretta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!