Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Külön költözésnél maradhatok...

Külön költözésnél maradhatok én a gyerekekkel a házban?

Figyelt kérdés
9 éve vagyunk házasok, 3 éve élünk az új házban. Helyrehozhatatlan gondjaink vannak, főleg a szülei miatt, akik a házat anyagilag támogatták, ami a férjem nevén van. Gyeden vagyok a kislányunkkal, nehezen, de tudnám fizetni nélküle is a számlákat, rezsit. Ha bölcsis lesz a kicsi, könnyebb lesz anyagilag.
2017. márc. 27. 11:10
1 2
 11/20 szántóvető ***** válasza:
44%

5-ös erre nincs esély.lehetőség van a lakáshasználat megosztására,vagy közös tulajdon megszüntetésére.

kérdező:még mindig nem világos hogy mit akarsz.a fő kérdésben azt írod hogy kitennéd a férjed,utána meg ködösítesz.kiköltözésre nem kényszerítheted,nyilván te sem mehetsz más lakásába csak úgy." az ő keresetét félre tesszük"-kiét?

2017. márc. 27. 12:53
 12/20 A kérdező kommentje:

Az anyósomék másik településen laknak, az ő szomszédjukba költözhetne a férjem.

Nekem nincs megtakarításom külön, ezért nem tudnék a szüleimen kívül máshová menni.

S a kérdésre, hogy mit akarok? Magam sem tudom.

2017. márc. 27. 13:01
 13/20 anonim ***** válasza:
31%
#9-es; pedig van rá esély: ha nem tud hova menni akkor maradhat, feltéve ha másképp nem oldható meg a GYERMEK elhelyezése. Egy gyed-en lévő anyukától nincs az a bíróság amelyik elvenné a gyereket, tekintve, hogy jobbára az anyjára van szüksége kiskorában, nem az apjára. A gyerek érdekeit kell mindenképpen szem előtt tartani, még az apa rovására is.
2017. márc. 27. 16:08
 14/20 anonim ***** válasza:
59%

# 13/13 Időpont ma 16:08

"Egy gyed-en lévő anyukától nincs az a bíróság amelyik elvenné a gyereket, tekintve, hogy jobbára az anyjára van szüksége kiskorában, nem az apjára."

Baromság, duplán. Hála istennek, ez a "gyereknek az anyja mellett a helye" elmebaj kezd kikopni a bírói gyakorlatból. Olyan meg nincs, hogy oda, ahol nincs tulajdona tűrnie kelljen az apának, hogy ott lakjon. Eleve semmi sem garantálja, hogy nem adja el a feje fölül, így a gyermek sincs biztonságban. Sokkal valószínűbb, hogy az apa mellett ítélnek.

2017. márc. 27. 16:28
 15/20 anonim ***** válasza:
22%
#14 linkelj egy döntést vagy egy sima ideiglenes elhelyezésről végzést, ami ellentmond ennek.
2017. márc. 27. 18:22
 16/20 Estádio de Felchút ***** válasza:
0%

Nem hitegetek én senkit. Megfelelő körülmények esetén elképzelhető, hogy anyuka a gyerekkel megkapja a lakáshasználati jogot.

Ügyvéddel kell konzultálni.

2017. márc. 27. 22:42
 17/20 anonim ***** válasza:
68%
Nagyon szánalmas és undorító bírósági döntés lenne, ha az apukát kidobnák a saját lakásából, amiben ráadásul jelentősen benne van a szülei pénze is. Hánynom kell az ilyen nőktől is, akik nem vitték semmire az életben, ezért képesek lennének kisemmizni az apát. A gyerek nem biztos, hogy az anyával marad. Láttam már olyan családot, hogy az apa kapta az 1 éves gyereket. Mégis felnőtt a gyerek. Tehát hülyeség, hogy az anyjára van utalva a kicsi. Csak a körülmények számítanak hálistennek.
2017. márc. 28. 07:29
 18/20 anonim ***** válasza:
76%
Engem idegenként is felháborít ez a kérdés. Hogy jut egyáltalán eszedbe ilyesmi ? Hülyék lennének neked adni egy házat, amibe sok pénzt beleöltek.
2017. márc. 28. 07:37
 19/20 anonim ***** válasza:
79%

# 15/18 Időpont tegnap 18:22

Inkább te linkelj egy olyan BH-t, amiben az apát kitúrták a 100%-os tulajdonában lévő ingatlanából. Ilyet maximum akkor játszik el egy bíróság ha ingatlanmágnás az illető és van neki 30 másik ahol lakhat...

2017. márc. 28. 11:06
 20/20 anonim válasza:
72%

Azért az elég szomorú,hogy a gyerekekre se ki sem gondol. Nekem ez lenne rögtön az első kérdésem:

Mennyire vannak a gyerekek az anya szülaihez/helyhez szokva?

Mert ugye a gyerekek a válást is megsínylik, főleg ha költözéssel jár plusz bölcsibe is dugják,hogy meg tudjon az anya élni... Ez egy nagyon negéz helyzet,mert ugya a pénz fontos,de a gyerekek jóléte még fontosabb.

Ezt neked kell a férjeddel megbeszélni,hogy hagyná e mondjuk egy évre,hogy a gyerekekkel abba a házba maradj,míg bölcsibe íratod éy munkát találsz. Mert fontos nekik a "harmonikus" átállás,amennyire lehetséges. Szerintem ez eléggé járható út lenne. Te maradnál a gyerekekkel kb egy évet,míg a válás lezajlik, ő addig átköltözik a szülei melléképületébe vagy ahova. Ez idő alatt te is el tudod rendezni a dolgaidat és a gyerekeknek is lenne idejük.

Azt várni viszont,hogy életed végéig élvezd a férjed házát igen pofátlanság lenne.

2017. márc. 28. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!