Ha tudomásom van róla hogy valaki ittasan vezet azt hogyan jelentsem?
Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt a táblázatot is, nem mindenhol ilyen szigorúak a szabályok:
Tehetsz feljelentést szabálysértés miatt....
De ha nem igaz, és kiderül, hogy nem volt ittas a delikvens, akkor felelhetsz hatóság félrevezetése (ami bűncselekmény - de csak vétéség) miatt.
Bár nem tudom miért jó az Neked, ha feljelentgetsz embereket....
Sok alkesz hogy felhaborodott mar! Majd ha a kisgyereked elcsapja egy ittas vezeto es az agya loccsan az aszfalton akkor legyen nagy a pofatok!
En rahivnam a rendoroket, de telefonban megmondjak hogy foglalkoznak-e vele vagy sem. Elsore meg nem fognak buntetni akkor sem ha hulyeseget mondasz.
A férjed miért nem tehet semmit? Annak nincs értelme, hogy te hívod a rendőrséget, mikor a házad előtt megy el... annak inkább lenne, hogy a férjed végignézi amíg beiszik és mikor beül a kocsiba és elindul, akkor ő hívja a rendőrséget. Hiszen látta, és így ő tudja a lehető leghamarabb iasztani őket.
Alapvetően én is ellene vagyok ennek a jelentgetésnek, de az tény, hogy nem kéne megvárni, míg elüt valakit.
5#
Ismerek pincért aki évekig piásan vezetett, általában egy sör meg valamilyen rövid nála is lecsúszott esküvők, rendezvények alkalmával, és mégis baleset nélkül ment haza a városon.
#7 még sosem volt autóbalesetem. Tehát autóbaleset nem létezik.
Ez a logikád.
"Bár nem tudom miért jó az Neked, ha feljelentgetsz embereket...."
Most nehogy már annak álljon feljebb, aki ittasan vezet és másokat veszélyeztet! Én is feljelenteném az ilyen embereket.
Én amúgy bemennék a rendőrségre és nekik feltenném a kérdéseket. Ők biztosan fognak válaszolni arra, hogy anonim maradsz-e, ha feljelented.
"Ők biztosan fognak válaszolni arra, hogy anonim maradsz-e, ha feljelented."
Nem ez a lényeg. Egyébként maradhat anonim.
Ha alaptalanok a feljelentésben tett állításai, és bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére vonatkozik, akkor bizony felelhet érte.
Ennyi.
Ez azért a kérdezőnek tudomásul kell venni, bármit is csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!