Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez nem illegális?

Ez nem illegális?

Figyelt kérdés
Van egy youtube csatornám,és szeretnék teljes filmeket feltölteni.Az nem illegális,másolás miatt?Illetve ha egy zene pár másodperces részét berakom a videóimba az nem illegális?

2017. márc. 21. 01:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben a "teljes filmeket" nem te készítetted, márpedig nyílván erre gondolsz, akkor az jogvédett tartalom. Nem töltheted fel.

Akkor sem ha sokan megteszik, nem legális.

Ugyan jelen pillanatban magyarországon jogilag nem vonnak felelősségre miatta (amennyire tudom) de ez bármilor változhat. A youtube pedig úgy is leszedi a videókat, akár a csatornád is felfüggesztik. Mielőtt megkérdeznéd, valóban előfordul, hogy egy teljes film akár évekig fennt van, de ez attól is függ, hogy akinél a jogok vannak mennyire sürgeti a leszedetést. Nem is legális, nem is helyes ilyen tartalmat feltölteni. A zene részlet az más kérdés, pár másodperces részletet elvileg lehet, de ezt majd megmondja neked más éppen mennyit vagy hogyan.

2017. márc. 21. 04:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Rohadt igénytelen dolog a youtube-on filmet nézni... Megérdemli akinek erre van igénye.
2017. márc. 21. 08:17
 3/4 A kérdező kommentje:
#2 Én sohasem nézek youtubeon filmet.De aki szokott ott,annak akartam feltölteni,de mivel nálam nincsen semmilyen jog ami védene,így nem teszem.
2017. márc. 21. 21:02
 4/4 A kérdező kommentje:
És ha nem teljes filmet,hanem mesékből/filmekből töltök fel a kedvenc karaktereim legjobb pillanatait?
2017. márc. 23. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!