Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valóban fel tud jelenteni ezért?

Valóban fel tud jelenteni ezért?

Figyelt kérdés

Eladtam az interneten egy illetőnek egy alaplapot és egy processzort.

Megjött postán neki, de pár nap után szólt, hogy nem jó a processzor, én pedig sajnos rávágtam, hogy küldje vissza és visszafizetem (13000ft), az alaplapot megtartja.

Majd egy hét telt el várással, közbe kéregette a pénzét, úgy, hogy még meg se jött a processzor, nekem meg volt időm gondolkodni, hogy postázva, lapba ágyazva egy processzor nem romolhat el csak úgy, tehát vagy nincs is semmi baja vagy egy másik hibásat sózna rám.

Amit megadtam 3 nap garancia már duplán lejárt amikor szólt, szóval jogilag nincs kötelességem semmit visszafizetni(?)

Tehát eláltam a visszafizetéstől és visszaküldöm holnap a procit.

A válasz erre, hogy már ma feljelentést tesz ellenem, teljesen kikelt magából, érvelni nem lehet vele, sérteget engem.

Valóban veszélyben vagyok és ha igen, mire számíthatok, értem jön a rendőrség egy nap majd?

2017. márc. 16. 02:03
 1/5 A kérdező kommentje:
Ilyeneket írt: Mivel dokumentálva van, és mindketten beleegyeztünk, így ez szerződéskötésnek/részedről szerződésszegésnek bizonyul.
2017. márc. 16. 02:10
 2/5 anonim ***** válasza:

13.000 Ft-ért hülye aki feljelent, ha használtan veszi az ilyen eszközöket, akkor meg is érdemli.

Nem fog semmi történni, ha adásvételit nem írtatok, de az online kereskedésnél nem szokás.

Igen, lehetséges hogy ugyan olyan típusú procit rendelt, ami neki tönkrement, de azért elég kevés a lehetősége.

Illetve, ha nem működik akkor elég nehéz bizonyítani, h te adtál el rosszat vagy az ő gépe nem fogadja be.

Én vissza utalnám, ha látnám az esélyét, h igaza van. Ha vissza küldte úgy ahogy kapta, akkor illene vissza utalni...

2017. márc. 16. 02:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez egy bunkó lehet!
2017. márc. 16. 09:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem írtad fel ezek szerint a proci sorozatszámát? Azt szoktam csinálni hogy az eladandó dolgokról képernyőképet készítek miközben működik és a képen látható egy diagnosztikai programban is hogy azon az alkatrészen megy a teszt amit meghirdettem. Vagy teszt videót. A dátum a képben is tárolódik ezért ellenőrizhető. Ezzel mindenki jól jár mert a vevő és az eladó is nyugodt lehet.

Baj nem lesz belőle ha megbeszéled vele. A legrosszabb esetben rossz értékelést kapsz majd tőle.

Az is lehet hogy csak valamit elállított az alaplapon. Vagy kérd meg hogy vegye ki óvatosan a procit és utána tegye vissza. Előtte még óvatosan törölje meg az alját (de csak ha nem tűs) mert előfordulhat ilyenkor a kontakt hiba.

2017. márc. 16. 12:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Alaplappal együtt adta el a procit szóval nem a lap a hibás.

Simán lehet hogy rárakta valami noname tápra ami el se bírja a procit és ő rontotta el.

Lejárt a 3 nap gari, valószínű hogy azonnal kipróbálta és akkor még ment.

Àt akar verni, nem jelent fel ne aggódj.

1#:

Lehet jó cuccokat venni neten csak érteni is kell hozzà.

2017. márc. 16. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!