35 évesen hogyan mehetnék nyugdíjba?
11/23 A kérdező kommentje:
Amúgy furcsálom, hogy sokan ennyire negatívan állnak ehhez a kérdéshez, holott önmaguknak is így sokkal nehezebb. Aztán nem kell csodálkozni ha az egészségügyi rendszerünk is beleroppan a sok agyonhajszolt, munkába belerokkant ember ellátásába. Jómagam full liberális beállítottságú vagyok és szerintem lehetőséget kéne adni az embereknek, hogy kicsit emberhez méltóbban, több lehetőség közül is választhassanak, mert ez a rendszer hosszabbtávon biztosan fenntarthatatlan lesz. Amúgy elkötelezett támogatója vagyok az alapjövedelem bevezetésének is. Érdekes, hogy azon felvilágosultabb kortársaim, akikkel érdemben tudok beszélgetni ezekről a témákról, sajnos már mind külföldön vannak. Én is már több ízben fontolóra vettem a kiköltözést, de nem igazán van konkrét elképzelésem merre is induljak egy érettségivel.. Persze a tanulástól sem zárkóznék el, ha lenne konkrét cél amiben elég perspektívát látnék hozzá.
Akkor így jártál. Ha nem örökölsz, vagy nyersz egy nagyobb összeget, vagy nem akarsz bűnözni, akkor marad a hajléktalan életmód a kukából evéssel, koldulással. Az lesz aztán az egészségbiztosítás, kb 3 év utcán lakás után 90%-ban tönkremennek az ízületek, utána ha akarnál, akkor sem tudnál dolgozni. A kirohanásom szerintem teljesen jogos volt, mert te munka nélkül akarsz nyugdíjat, vagy valamilyen pénzbeli ellátást, úgy hogy életerős 35 éves fiatalember vagy. Ha nem máson akarnál élősködni, akkor eszedbe se jutott volna ilyen kérdést feltenni. Más ember pedig 65 éves koráig gürizik, mert annyi a nyugdíj korhatár, és nem kedvtelésből dolgozik, ahogy elképzeled. Tehát már egy fél lábbal sírban lévő majdnem öregember termelje ki neked a nyugdíjat, mert neked büdös a meló.
2017. márc. 15. 16:17
Sajnos az emberek többsége nem liberális!
Fogadd el,és próbáld kihozni a legtöbbet,a helyzetedből,amit lehet!
Itt szeretnek belerokkani az emberek a munkába sajnos,sokan bele is rokkannak.
Akik nem azok közül meg sokan a diliházban végzik.
Egy olyan rendszerben élünk,ahol csak az kell,aki egészséges és terhelhető!
2017. márc. 15. 16:18
Draga baratom, a liberalis szemlelet szerint ha te nem akarsz dolgozni akkor nem dolgozol, viszont ha nincs penzed akkor ehen halsz, mert egy liberalis tarsadalomban senki sem tart el teged mint naplopot.
Te valami masrol beszelsz.
2017. márc. 15. 16:21
"borkóstolói képesítés"
Tibi atya trollkodik a gyékán :D
2017. márc. 15. 16:28
Kérdező, tanulj matematikát és programozást. Adj bele mindent, és simán elhelyezkedhetsz, ha megcsinálsz egy fősulit, aztán esetleg egy mesterképzést. Sima egyetemi szintű matekkal pedig elmehetsz akármelyik bankba gazdasági elemzőnek, akik rohadt jól keresnek. Látod látod, egy országban, ahol szar szegénynek lenni, ott tanulni kell mint az állat! Látod, ezért nem a hátsó padban kellett volna röhögcsélned a suliban. Gondolom már te is bánod.
2017. márc. 15. 16:47
17/23 A kérdező kommentje:
Kedves #16-os. Ha ezeket végig is csinálnám amiket javasoltál, akkor már csak azért sem idehaza kamatoztatnám mindezeket, hanem mondjuk Hollandiában vagy Németországban, ahol legalább az itteni bérek 4-5x-ösét vághatom zsebre minden hónapban...
szóóval azt akarod, hogy tartson el az állam az aktív dolgozók pénzén? Ravasz.
2017. márc. 15. 17:18
Utolsó!
Itthon ez nem éri meg.
Az én rokonom 60 valahány %-ra van %-olva,43 ezer Ft kap.
Abból szerinted meglehet élni?Nem..
Ennek tényleg csak az örül,aki tényleg beteg,mert nincs más választása.
Ezért mondtam neki,hogy szerezze meg az állampolgárságot valahol,dolgozzon kint pár évet,és 40-45 évesen megszerzi az állampolgáráságot és élhet majd szociális segélyből,ott meg is lehet élni belőle.
Itthon sem munkanélküli sem rokkantnyugdíjból nem lehet megélni.
Aki tényleg nem beteg,annak nem éri meg ilyesmire játszani.
2017. márc. 15. 17:25
Én 36 évesen mentem nyugdíjba. Borzasztó egyszerű, nem dolgozol többé. Ennyi az egész.
2017. márc. 15. 17:27
Kapcsolódó kérdések: