Puhos87 kérdése:
Van-e értelme egy már meglévő SZAKSZERVEZETBE belépni?
Figyelt kérdés
Van a cégünknél ÜZEMI TANÁCS, de a vezetőség jelölte ki a lehetséges jelölteket akik igazi bábok! Már régóta tervezem, hogy be kellene lépni egy szakszervezetbe vagy valami érdekképviseletbe. Én úgy gondolom sok mindenben tudnának segíteni ha nem csak egyedül jártatnám a szám, hanem lenne mögöttem vmi képviselet is. Tapasztalt válaszadók válaszát várnám. Szerintetek tudna segíteni nekem?2017. márc. 3. 10:09
1/5 anonim válasza:
Nincs. Lépj be egy nem meglévőbe!
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi IQ betyárkám!
2017. márc. 3. 11:39
3/5 anonim válasza:
A szakszervezeti törvény elég egyértelmű. A tagok választmányi ülésen választják a vezetőséget, nem a cégvezetés. Ők érdekellentétben állnak. Kell hogy álljanak. Mindenről jegyzőkönyvet kell készíteni. Én tag vagyok, havi 1500Ft a tagdíj, és minden évben van pulykapénz, iskolakezdési támogatás, és jogi segítséget is nyújtanak. Az elbocsájtások 90% nem törvényszerű.
4/5 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as! Én külső szakszervezetre gondoltam a kérdésem. Én vegyipari cégnél dolgozom ( festék gyár) És van vegyipari dolgozók szakszervezete néven egy állításuk szerint nem kicsi képviselet. Nos ha csak én egyedül is lépnék be, akkor is remélhetném a segítségüket/támogatásukat?
2017. márc. 3. 18:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!