Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megvásároltam egy fotót...

Ha megvásároltam egy fotót CD-n (ballagás, diplomaosztó stb. felvételek), akkor felrakhatom a netre bárhova?

Figyelt kérdés
2017. márc. 2. 22:07
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Ennek inkább a jogban lenne a helye.

Akkor teheted fel a netre, ha erre feljogosít a szerzői jog tulajdonosa.

Fotóügynökség képei ezek, vagy civil fotók ismerősi körből?

Előbbiek pontosan meg szokták adni, mire lehet használni.

Amatőr felvételekkel meg az lehet a gond, hogy lehet, te pénzt adtál érte, de ha egy valaki, aki szerepel a képen, s kiveri a balhét, akkor hosszas magyarázkodás elé nézhetsz, s csak jóhiszeműségre hivatkozhatsz.

2017. márc. 3. 00:00
 2/10 A kérdező kommentje:
A képen én vagyok, saját ballagásom.
2017. márc. 3. 00:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Értem, de ki fotózta, s az milyen jogokkal adta át a képeket? Nem mindegy.
2017. márc. 3. 00:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát hivatalos fotóst hívtak, és nem tudom, mert mi csak megrendeltük, és valaki intézte a csoportból.
2017. márc. 5. 21:07
 5/10 anonim válasza:

Ha tevagy a képen akkor közzé teheted,de csak akkor ,ha csak tevagy rajta ,ha más is van a képen a beleegyezését kell kérni mert akár fel is jelenthet ezért ,ha közzéteszel olyat ,amihez nemjárult hozzá az illető.

De ami nagyon fontos a nagyobb rendezvényeken kivan irva ,hogy fotó is készülhet azokról akik a rendezvényre mennek,akor ilyenkor nemkell a beeeggyezésük sem a vendégeknek ,akik a cd-n fotó-n vannak ,ha a városban tömeget ,nagy zsufolt forgalmat fotózol sétáló emberekkel ahoz sem kell engedély ha felrakod bárhová ,mert az tömegvideózásnak számit!

remélem tudtam segiteni ;)

2017. márc. 9. 17:35
 6/10 A kérdező kommentje:
köszi. és mondjuk ha csak a helyszín van rajta?
2017. márc. 9. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
46%

Nem értem, miért rugózol ennyit egy már megválaszolt kérdésen. Ha csak a helyszín van rajta, akkor is a szerzői jog a fotósé. Ő döntheti el, mit enged és mit nem.

A helyszín sem mindegy mi, mert annak a tulajdonosa is feltételekhez kötheti a kép publikálását.

2017. márc. 9. 22:56
 8/10 A kérdező kommentje:
nem éreztem megválaszoltnak a kérdést, illetve volt válaszom az elhangzottakra
2017. márc. 11. 12:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Jó, akkor ebben meg is egyezhetünk. Nincs miről beszélni tovább, mert csak kötekedni akarsz. Csinálj azt, amit akarsz.
2017. márc. 11. 12:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem érzem, mitől lettem volna kötekedő, várok további hasznos hozzászólásokat más válaszolóktól, köszönöm.
2017. márc. 11. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!