Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy védhetem meg magam az utcán?

Hogy védhetem meg magam az utcán?

Figyelt kérdés

Mi számít legális önvédelmi eszköznek, amit használhatok az utcán, ha megtámadnak?

A saját lakásomban több eszköz megengedett?

Köszönöm a válaszokat!

2017. febr. 28. 18:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Akkor végem :) Annyira szerencsére nem rossz környék ez, de itt is vannak degenerált alakok. Jobb félni, mint megijedni :)
2017. márc. 1. 07:27
 12/18 anonim ***** válasza:
A játékpisztoly nagyon rossz ötlet, a gázpisztoly már annál hatékonyabb.
2017. márc. 1. 08:37
 13/18 anonim ***** válasza:
Kézre húzható vas boxer is hasznos tud lenni és nagyon kis helyen elfér.;)
2017. márc. 1. 10:44
 14/18 anonim ***** válasza:

'Akkor végem :) Annyira szerencsére nem rossz környék ez, de itt is vannak degenerált alakok. Jobb félni, mint megijedni :)'

Ajjaj... Akkor ha még nem tetted, valami önvédelmi technikát kezdj el tanulni, mert sose lehet tudni :P

2017. márc. 1. 11:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Az is lehet, hogy beiratkozom valamire, vagy gyúrok, vagy mit tudom én :)
2017. márc. 1. 11:56
 16/18 anonim ***** válasza:
Hiába iratkozol be a valamire. Ha nincs meg benned a természetes agresszió, akkor kb. 5 év mire használható tudást szerzel, feltéve hogy nem blokkolsz le a félelemtől.
2017. márc. 1. 23:08
 17/18 kovpet ***** válasza:

Na, akkor legyen egy válasz a kérdésre is :)

Legális eszköznek számít a

- 8 centinél rövidebb kés (ez amúgy nem valami jó önvédelemre, mert kicsi a megállítóereje, viszont könnyen lehet halálos)

- gázspray, amiben nincs paprika hatóanyag

- gázpisztoly (engedéllyel, ami 2 ezer forint és meg is kapod, ha 18 feletti vagy és nem bűnöző)

- olyan utőeszköz, ami elvileg nem az, pl zseblámpa, taktikai toll, ilyesmi.

Ha nem hagytam ki semmit, akkor ezek és más nem.

De ha megtámadnak, akármivel megvédheted magad, az eszközért felelned kell, de a jogos védelem nem lesz jogtalan az eszköz miatt. Az eszközért csak pénzbüntetést kaphatsz (kivéve, ha lőfegyver, mert azért ülni fogsz).

2017. márc. 2. 12:38
 18/18 anonim ***** válasza:
46%
Ne védekezz, hanem támadj, és akkor a jogi egyetemen végzett szakemberek megvédenek, és a védekezni merészelő áldozatodat elítélik.
2017. okt. 24. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!