Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megtámadnak engem vagy egy...

Ha megtámadnak engem vagy egy munkatársamat a munkahelyemen mit tegyek? Mivel védhetem meg magamat.

Figyelt kérdés
Előreláthatlólag nyáron munkába állnék egy vegyesboltban mint árufeltöltő. Ebben az üzletben már töbször is történt fegyveres rablás. Ha egy vagy több rabló a műszakom alatt betör a boltba és fegyverrel pl késsel vagy pisztollyal ki akarnák rabolni az üzletet mit tehetek törvényesen?Ha a pénztárost támadják meg és engem nem vesznek észre azon kívűl hogy hívnám a rendőrséget mit tehetek/tehetnék? . Ha az adott esetben az üzlet tulajdonában állna egy pisztoly és esetleg a munkatársamat tegyük fel hogy a pénztárost megtámadják meglőhetem a támadót ugy hogy kiskorúnak számítok még? Valaki elmagyarázná nekem mi jogos az ilyen esetekben? Előre is köszönöm . 16/L

2017. febr. 26. 22:54
 1/3 Lakatos Legolasz válasza:
100%

Az ilyen esetekben a legfontosabb az emberek biztonsága! Ha fegyveres rablás zajlik az objektumban, érdemes mindenkinek higgadtan és nyugodtan követnie a rabló utasításait! A legfontosabb, hogy személyi sérülés ne történjen! Az esetek nagy többségében a bolt kamerával van felszerelve, így jobb esetben a támadó azonosítható. A másik fontos elem, hogy a bolt tud biztosítást is kötni az ilyen esetekre.

Valószínűleg a vegyes bolt nem rendelkezik jogi értelemben vett fegyverrel! Ezt értsd olyan maroklőfegyvernek, aminek a torkolati ereje nem haladja meg a 7 Joulet. Ha a bolt mégis rendelkezne, ilyen eszközzel, akkor azt Te jogosan akkor használhatnád, ha van fegyvertartási engedélyed, illetve a bolt is adott neked írásbeli engedélyt a fegyver használatához! Ha ezzel nem rendelkezel és mégis semlegesíted a támadót, azzal Te is törvényt sértesz! Annak ellenére, hogy 16-vagy ugyan úgy vádat emelne ellened az ügyészség!

Ha a boltot megtámadják a teendőid a következőek:

1. Keress egy biztonságos helyet, hogy a rablók ne láthassanak meg.

2. Azonnal hívd a Rendőrséget a 107-es segélyhívó számon.

3. Ha a rablók mégis megtalálnak, akkor nyugodtan és higgadtan hajtsad végre az utasításaikat!

Ne feledd, ilyen esetekben az anyagi kár nem számít! A rablók is csak azon dolgoznak, hogy minél nagyobb zsákmánnyal, minél gyorsabban távozzanak! Legfontosabb az emberek biztonsága! Hősködésnek pedig semmi értelme!

2017. febr. 26. 23:56
 2/3 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Fegyveres rablás esetén szépen átadod a pénzt.

16 éves vagy, az életed hidd el, hogy többet ér mindennél. Eszedbe ne jusson Xénát játszani...

2017. febr. 27. 00:06
 3/3 anonim ***** válasza:

16 évesen nulla fegyverforgatási tapasztalattal tudod mi történne? A rabló megelőzne és azonnal halálos fejlövést kapnál tőle.

Gondold végig, van-e értelme a hősködésnek...

2017. febr. 27. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!