Ha a szakmunkásképző beleszámít az "évekbe" amivel nyugdíjba lehet vonulni, akkor az egyetem miért nem?
Az 1998. január 1-je előtti tanulmányi időszak figyelembe vehető, a szolgálati idő részének tekinthető.
Az 1997. december 31-ét követő felsőfokú tanulmányok ideje nem szolgálati idő az öregségi nyugdíj szempontjából.
Hogyan lehet mégis szolgálati időként elismertetni ezeket a felsőfokú tanulmányokat?
Ilyen esetben megállapodás köthető
a nyugdíjhatósággal arra, hogy a felsőfokú tanulmányok ideje is szolgálati időnek minősüljön.
A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 34. § (5) bekezdés a) pontja alapján szolgálati idő szerzése érdekében megállapodást köthet – a megállapodás megkötése napján érvényes minimálbér alapulvételével számított 34 százalék nyugdíjjárulék fizetésével – az a nagykorú személy, aki felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében folytatott tanulmányainak időtartamát kívánja szolgálati időként elismertetni, beleértve a doktorandusz-képzést is.
Ezt az országot a birkáknak építik birkák.
Az egyetem valóban 98 óta nem számít bele. Ráadásul a szgmunkásképzőben magasabb ösztöndíjat kapnak a diákok, mint az egyetemen tanulók. Komoly.
Kajautalványt a gyakorlati napokra, 20 ezres ösztöndíjat szagmunkás 3-as átlagra. A gyakorlatra fizetést is.
De modernkorimagyarország ilyen. Büdös, és szagmunkás.
Egyetemistákból dömping van a munkaerőpiacon, legtöbbje nem is jó semmire, mert büfészakosak vagy semmilyen versenyképes munkatapasztalatuk sincs, csak akadémiai biflázással tömték a fejüket. Egy állásra 500 ilyen jut.
Ellenben szakmunkásból komoly hiány van !
3/4
Hallottál már állami ösztöndíjas képzésről? Vagy az nem elég, hogy az állam fizeti a 300-500 ezer Ft/féléves képzésedet? Vannak olyan országok, ahol nincs is államilag finanszírozott felsőoktatás. Továbbá ha jól tudom, minden egyetemen létezik tanulmányi ösztöndíj, rendszeres szociális támogatás, lakhatási támogatás, emellett lehet pályázni pl Köztársasági Ösztöndíjra, vagy Bursa Hungarica ösztöndíjra, így szerintem egyáltalán nem kell nyomorognia egy magyarországi egyetemistának. Illetve lehet, hogy számodra ördögtől valónak hangzik, de egyetemistaként is lehet dolgozni, erre találták ki például a gyakornoki programokat, illetve a duális képzéseket.
Üdvözlettel: egy egyetemista
#5 gondolataiban egy tipikus magyar tapló fideSSbirka köszön vissza ránk. Aki pontosan tudja, mennyibe kerül a felsőoktatás, de elfelejti, hogy a szagmunkásképzés - igen, G, vel - ugyanúgy kibszott dárga.
A dolognak nem is ez a lényege. A kérdés az, megértetted-e, hogy nem csak nyugdíj szempontjából, hanem tanulási szempontból is jobban megbecsüli a g.e..civezette magyar állam a buta magyar embert, mint a tanultat????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!