Harmadéves joghallgató vagyok, és szeretnék suli mellett gyakornokoskodni is, eddig azonban nem találtam megfelelőt, illetve, nem tartottak igényt a szolgálatomra. Ha ezután elmegyek véletlenszerűen cégekhez "ajánlani" magam az mennyire etikus?
Ez már pofátlanság lenne? tehát pl elmegyek xy jogi irodába vagy céghez, esetleg máshova ahová kellhet a jog, és beajánlom magam. Kérek időpontot, és megmondom mit szeretnék, tudnak-e erre valamit ajnlani?
ilyesmi gondoltam...
Nincsen ezzel semmi baj, miért ne lenne "etikus"? Ügyvédként ezt nem tehetnéd meg, de gyakornokként kvázi azt csinálsz, amit akarsz. (Mármint munkakeresésnél, nyilván ha már dolgozol, akkor a szabályok rád is vonatkoznak, különösen a titoktartás.)
Ügyvédi irodákban kérdezősködj, ők gyakran keresnek gyakornokot. Azt mondjuk nem tudom, fizetnek-e, mert szerintem általában nem. Kérdés, pénzért akarnád-e csinálni rendes munkaviszonyban, vagy pedig a kötelező gyakorlatnak és tapasztalatszerzésnek.
A jogiforum.hu-n szoktak lenni hirdetések is.
köszönöm szépen :) ismerem a jogiforum.hu-t csak kíváncsi voltam mennyire normális ha én keresem magamnak a dolgot, nem hirdetések után.
anyagiak: jól jönne természetesen a pénz is, sőt szerintem valamilyen szintűt el is várhatok, nem? de fontos nagyon a tapasztalatszerzés is, és igen a kötelező gyakorlat miatt is kéne valami :)
Jogi végzettségű HR - es ként mondom: Mindenképpen keresni kell, csak a hivatalokat felejtsd el. Még alapdiplomával se nagyon kellesz, nemhogy anélkül. Inkább ügyvédi irodával próbálkozz..
Fizetni semmit nem fognak. Még a jelölteknek sem fizetnek, nemhogy Neked. De szívesen fogadnak, mert a lelkes munkaerőre nagyon nagy szükség van és hiány is van belőle. A lelkesedés pedig majdnem a legfontosabb, az új generáció kiválasztásánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!