Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hamarosan Magyarországon is...

Hamarosan Magyarországon is büntetve lesz majd a letöltés és a torrentezés is mint Németországban?

Figyelt kérdés

Szerintetek, még meddig lehet ingyen letölteni az internetről?

Remélem sokáig lehet még letölteni.

[link]

2017. febr. 15. 16:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy pl a németeknél a feltöltés az illegális, nem a letöltés. Erről ti mit tudtok? Mert ez még bőven kicselezhető, bár tény, hogy visszaesne egyes oldalak használhatósága.
2017. febr. 15. 18:08
 12/28 anonim ***** válasza:

"A kiadóknak meg semmiféle bevételt nem hoz az, ha ingyen töltögetik le hozzád hasonló sutyerákok azt, ami nekik pénzbe, munkaidőbe került."

Rengeteg ellenpélda van erre. Aki nem tudja kifizetni az akkor sem venné meg ha börtönbe zárják letöltésért. Aki meg kitudja, de csalódik(egyre gyakrabban fordul elő, elég szánalmas lett a filmek/sorozatok/játékok minősége), az néhány alkalom után nem fog többet fizetni érte.

Szoftvereknél pedig sok cég örül is ha letorrentezik a cuccát magánszemélyek(ms, adobe-ps, stb olyan cégek akiknek a programjával dolgozni lehet), mert hozzászoknak az emberek, cégek is azt fogják használni, mert azt tudják a népek kezelni. Lásd pl München(vagy valamelyik német város) esetét, pár éve lecserélték a windows-Office párost ingyenes megoldásokra, mert borzalmasan drágák. Belátták, hogy hülyeség volt, az emberek szenvednek az ingyenes cuccokal, mert nem azt szokták meg, nem ott van a gomb, nincs pasziánsz stb. Tervezik is a visszaváltást

2017. febr. 15. 18:10
 13/28 anonim ***** válasza:
46%
#10 Ma már a kutya se vesz CD-t, ott a Spotify, csak havi 6 euró és óriasi zenekínálatot hallgathatsz, akár offline is, akinek ennyije sincsen annak ott a YT vagy a rádió, ha nem tetszik akkor meg ne hallgasson zenét...
2017. febr. 15. 18:12
 14/28 anonim ***** válasza:
40%
#12 Ha nem tetszik a minőség minek töltöd le? Ez a legprolibb ok.... Ha annyira nem tetszik valami, hogy nem vagy hajlandó fizetni érte le se töltsd....
2017. febr. 15. 18:14
 15/28 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy remélem büntetni fogják itthon is. Az a minimum, hogy fizetek egy termékért ha érdekel, még akkor is ha ez nem fizikai. Én elő vagyok fizetve Netflixre, HBO GO (ezt most mondtam le) Spotify-ra, a játékokat is eredetibe veszem Steam-en, GoG-on, Origin-en, Huble Store-on. Könyvekért is fizetek... Pedig nem vagyok gazdag, csak nem szórom el a pénzem sok szarra (vigi, pia) és figyelem az akciókat. Akinek nincs pénze, annak bem kötelező ezekkel foglalkozni, akinek pedig van az fizessen, mert szánalmas ha nem azt teszi...
2017. febr. 15. 18:20
 16/28 anonim ***** válasza:

"Ja, persze, majd a törvényhozás fogja megszabni, hogy más mit tehet a saját tulajdonával és mit nem, igaz?"

Szomorú, hogy ismeretlenül ilyen vagdalkozva ítélkezel.

Nem a törvényhozás szabja meg, a törvényhozás alkalmazkodik a társadalmi trendekhez. Tudod, homoszexualitás, szexuális magatartás, szólásszabadság... egykor mind tiltva voltak, törvényekkel.

/*

"Annyi eszed van, amennyi látszik."

Köszi, ezt hadd vegyem bóknak, mivel nem ismerjük egymást. :)

*/

"A kiadóknak meg semmiféle bevételt nem hoz az, ha ingyen töltögetik le hozzád hasonló sutyerákok azt, ami nekik pénzbe, munkaidőbe került."

Mert nem olvastál nyilván egyetlen tanulmányt sem arról, hogy az utóbbi években/évtizedekben mennyivel nőttek a koncertbevételek, vagy más jellegű bevételek, amelyek mind a kiadók számláját hízlalják. Mert az egy dolog, hogy a letöltés ingyen van, de ha pénzért kínált portéka igencsak akadályozza a mű elterjedését, divattá, kultusszá válását, az előadó ismertségét. És sokan, miután megszerették az előadót - hiszed vagy sem - megveszik az albumaikat. Ez is ki van mutatva. (Persze nyilván inkább nyugaton megy ez, bár én is sokszor tettem már meg ezt.)

Szóval voltak a nagy kalózperek néhány évvel ezelőtt, de azok olyan költségesek és hosszadalmasak, hogy nem éri meg a meghurcolás. Az is a kiadók ellen hangolja a lakosságot, ha arról csámcsog a sajtó, hogy a nem is internetező nagypapa jár a bíróságra, mert az unokája letöltött négy (4!) filmet, és eurómilliós bírságokkal fenyegetik.

Lehet, hogy más utat választanak a kiadók a tiltás és perlekedés helyett. Jön esetleg az átalányadó, mint ami az adathordozóknál is van, mert a p2p-t soha nem fogják tudni betiltani, leállítani.

2017. febr. 15. 18:21
 17/28 anonim ***** válasza:
62%

Honnan tudod a minőségét ha nem nézted meg?

Vagy te mindig egyetértesz a kritikusokkal, mert én az esetek 90%-ban nem

2017. febr. 15. 18:21
 18/28 anonim ***** válasza:
15ös, ha te meg tudsz fizetni szemrebbenés nélkül egy Witcher 3-at, vagy egy Assassin's Creed sorozat új részét, akkor ha nem is vagy gazdag, de jómódú vagy. Nekem speciel 18.000 forint soknak minősül. De megjelenés után 1 évvel még még mindig 10 fölött.. az is.
2017. febr. 15. 18:26
 19/28 anonim ***** válasza:
#17 El tudom dönteni, hogy mi tetszik vagy sem, elég elolvasni pár kritikát, tesztet, beszámolót. Játék terén 1 csalódás ért csak 15 év gamer lét alatt, filmeknél több is, de egy mozijegy ára nem sok, annyi belefér, könyv esetében pedig kb. szintén nem igen lehet mellé nyúlni, legalábbis nekem nem sikerült, aki ész nélkül vásárol az meg is érdemli...
2017. febr. 15. 18:28
 20/28 anonim ***** válasza:
#18 Nem kell teljes áron venni, W3 volt 15 euró is. Amúgy ha valami tetszik arra nem sajnálok 20k-t sem, de a legtöbb játékot 2-3 év lemaradásba pótolom 50-90% kedvezménnyel. Max eleve olcsó indie címeket, meg 1-2 AAA címet veszek meg teljes áron...
2017. febr. 15. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!