A közeljövőben várható, hogy Magyarországon is olyan mértékben fognak bűntetni (illegális) torrentezésért, mint most Németországban?
Egyre többször hallom/olvasom, hogy Németországban letöltessz akár 1 filmet/zenét is(torrenttel), következő héten már küldik is a többszáz eurós büntetést.
Van-e rá esély, hogy mostanában itt, Magyarországon is bekeményítenek ilyen szinten?
"Egyre többször hallom/olvasom, hogy Németországban letöltessz akár 1 filmet/zenét is(torrenttel), következő héten már küldik is a többszáz eurós büntetést. "
Ez ebben a formaban nem igaz.
Nem tudok róla.
Ilyen "ügyvédi irodák", mint Németországban, Magyarországon nincsenek.
A szerzői jogi szabályozásban (és annak gyakorlati alkalmazásában) szerintem az USA-val tervezett szabadkereskedelmi egyezmény hozhat negatív változást, de erről sem olvastam idáig semmit, szóba se került sehol. Olvasd rendszeresen a tech híroldalakat, illetve a kifejezetten a torrentezéssel foglalkozó oldalakat.
A kormánynak van most nagyobb ügye is, baja is ennél. Majd ha mi is németországi színvonalon produkálunk, talán.
Mondjuk érdekes, hogy az "internetadó" és társai mögé burkolózva simán kiépíthettek volna egy ilyen rendszert. Csak az ebből befolyó pénz kis hányada landolna az államkasszában, mert a többit a producerek vinnék el. Hiszen az ő jogaik lettek ezzel megsértve. Viszont cserébe az emberek elmennének, és megvennék amiket eddig letöltöttek, és pörög a gazdaság. De ott van miből pörgetni.
Ez szerintem egy sokkal komplexebb dolog, mint amit bárki is el tud képzelni. De egyszer biztos eljön ez a nap is.
Most elképzeltem ezt a jelenetet a sitten:
- Te miért vagy itt?
- Agyonlőttem két gyereket.. és te?
- Letöltöttem egy lady gaga számot.
Nem ismerem annyira a németeket.. de nekem sántít a dolog.
Ugye bárki is vezet egy autót, a tulajdonosa felel mindenért. Az olvasottak szerint, az internetnél hasonló a helyzet. Viszont a rengeteg nyílt hálózat teljesen ellentmond ennek. (éttermek, szállodák, oktatási intézmények, stb)
Vagy vegyünk például egy társas házat. Mindig van 1 valaki legalább, aki nem védi le jelszóval a wifijét. Vagy akár fel is törhetik a gyengébb védelemmel ellátott hálózatot. Ilyenkor mi van? Kérdés nélkül engem tesznek felelőssé? Ez olyan mintha ellopnák az autómat, kirabolnának vele egy bankot és én kerülnék rács mögé.
"Eddig 2 kollegam kapott buntetest torrentezes miatt"
100% hogy nem hivatalos buntetest kaptak, hanem egy ugyvedi iroda irt nekik, es felszolitotta oket hogy fizessenek X osszeget, kulonben beperlik oket.
A hatosagok nem nyomoznak ott sem az egyeni felhasznalok utan, viszont van nehany erre specializalodott ugyvedi iroda, akik ebbol hajtjak a penzt.
Magyarorszagon ennek a megvalosulasa elegge valoszinutlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!