Megfenyegetett egy ügyész. Hova forduljak?
Tanúskodtam egy büntetőügyben, és a vallomásom nem támosztotta alá a vádat (mindent a legjobb tudásom szerint mondtam el) Pár hónappal később egyéb okból az ügyészségen jártam, ahol belépett a liftbe az illető, közölte, hogy "reméli, most nem valótlanságokat állítani jöttem ide, és ő a helyemben megváltoztatná a vallomását, mert bajom lesz".
A jelenlévő másik ügyészhez fordultam (senki nem liftezhet egyedül ott), hogy ezt ő is hallotta-e, aki csak mosolygott, és azt mondta, nem tud semmiről.
Azonnal panaszt tettem, de semmiféle bizonyítékom nincs, hiszen a liftben mondta, a fültanú pedig jelezte, hogy nem számíthatok rá.
Mit lehet ilyenkor tenni? Tegyek hamis vallomást ügyészi nyomásra, és akkor békén hagynak? Itt tartunk...?
Természetesen az igazat mondd.
De máskor, ha meglátod az ügyészt, jó hangosan (hogy a zengjen a folyosó) kiabálj oda neki, hogy te akkor is az igazat fogod mondani a bíróság előtt, ha őneki ez nem tetszik.
Az ilyen férgeknek ez a legkínosabb, hogy mindenki megtudja és susmorogni kezdenek róla. Jogilag meg semmi nem történt, hisz te nem állítottad, hogy megfenyegetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!