Hogyan lehet az Ügyfélkapun egyszerű polgári pert indítani?
Köszönöm szépen.
Már nagyon könnyezik a szemem, mert sokat olvastam; de látom, hogy szép.hasznos oldal. Biztos van más megyei is, ami nekem kell.
Elolvasom, ahogy tudom. Hogy hogy nem találtam, az rejtély.
Köszönöm még egyszer.
Köszönöm.
Ahogy látom, a Perkapu igazából az Ügyfélkapun belül van.
De a baj az, hogy csak gazdálkodó szervezetek, és jogi képviselővel eljáró felek nyújthatnak be rajta beadványokat.
Nem. Van ügyfélkapu, hivatali kapu és perkapu. A hivatali kaput el lehet felejteni, mert az az állami szervekkel való kapcsolattartásra van.
Az ügyfélkapun küldözgetheted pl. a NAV-os dolgokat, adóbevallást, stb.
A perkapu pedig a bíróságokkal való kapcsolattartást szolgálja 2016. július 1. óta. Előtte valóban ügyfélkapun ment ez is.
Egyébként a "feltöltögetés" úgy működik, hogy ÁNYK-ban ki kell tölteni a nyomtatványt, hozzácsatolni valamilyen elfogadott formátumban (pl. pdf-ben) a mellékleteket, alá kell írni ÁVDH aláírással, majd titkosítani az egészet és UTÁNA lehet vagy feltölteni vagy közvetlenül ÁNYK-n keresztül benyújtani az anyagot.
Nem az van, hogy fogsz, aztán feltöltesz, amit gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!