A pillangókés legális vagy illegális?
Vettem egye pillangókést az éle 7,5cm hosszú.
A jogszabály csak francia kést említ, ami pengét lő ki.(kimásoltam)
Nem találtam sehol sem a pillangókést.
a)13 az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: felajzott íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli)
;4. § (1) Dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray csak a 3. § (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott szervek részére forgalmazható.
Köszönöm a válaszokat, csak több véleményt is szerettem volna hallani.
Véletlen sem szeretnék törvényt sérteni.
Sajnos, akárhány centiméteres is a pengéje, illegális, azaz KKVE.(A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz.)
Sajnos, ez van. Ha akarod bevállalhatod, nem nagy rá az esély , hogy elkapnak vele (ha nem hadonászol vele az utcán), ha viszont elkapnak, büntetésül min. jópár-tízezer forintossal fogsz menni az Ősre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!