A pillangokes miert illegalis?
Nem keresek rá az adott törvényi szabályozásra, hogy épp legális-e vagy sem, de azt gondolom, társadalmi érdek, hogy a kések a konyhán és a disznóvágáson kívül ne lapulhassanak zsebekben utcán.
Közérdek, hogy egy veszekedésben semmiképp ne kerüljenek elő.
Mivel a kérdezőről tudjuk és látjuk hogy milyen rendes ember, csak szeretne egy hatalmas késsel mászkálni a zsebében, hogy érezze az erőfölényét minden más emberrel szemben, és ha kell, ezzel nyomatékosítsa is, mert szépen előveszi és jól megmondja a tutit, ezt meg is érteném mint állampolgár, de mégsem. Mert mi van akkor, ha a kérdező eleve egy aberrált őrült???
Ez sem zárható ki.
Kösz, hogy le aberrált örülteztél. :) Ez még eddig kimaradt az életemből :D
Amúgy meg a kérdés hangsúlya nem azon van, hogy én most egy machete-val szeretnék sétálgatni az utcán, hanem az, hogy mi az a külömbség a pillangókés és minden más bicska között, hogy az egyik legális míg a másik illegális?
Amúgy ki tudja, hogy egyszer ki fog hátba szúrni egy szebkéssel? (Lehet, hogy én leszek az ;D)
#5: 36-os villáskulccsal is lehet ölni, sőt, kulcscsomóval is. A jobb kezemről már nem is szólok, attól én is tartok kicsit. :)
Tiltsunk be mindent? Ne lehessen vízszerelőt hívni, mert úgysem tud dolgozni szerszám nélkül? Ne lehessen hazamenni?
A cselekményt kell tiltani, nem a szerszámot.
Egy nemi erőszakhoz is van nálam mindig szerszám, de mégsem teszem. Mert nem vagyok bűnöző...
#9: A rugósbicska most is tilos...
Tiltsuk be az esernyőket is? Csak mert az ellen is nehéz védekezni, a hegyes végükkel simán le lehet szúrni valakit.
Jogszabályokkal csak a jogkövető embert lehet korlátozni, de a jogkövető embertől nem kell félni. Azt, akitől félni kell, nem lehet rendeletekkel befolyásolni. Szerinted egy szabsértési bírság miatt hagyja majd otthon a kését, amivel rabolni készül (ami bűncselekmény)?
A jogszabállyal tőlem vennéd el az önvédelem halvány esélyét. Mert ÉN (aki nem akarja, hogy illegális dolgot tegyen) otthon hagynám a késem, ha tilos lenne, hogy nálam legyen. Ez miért lenne nektek jó? Hogy a rablóval szemben nulla esélyem maradjon? Százalékot kaptok tőle vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!