Betudom hajtani valahogy apámon a 18 éves gyerektartast?
Igen, kellene a pénze. Ezt nem is tagadom.
Én adtam neki három esélyt, egyiket sem értékelte.
Nem érdemel ő semmit, nem vagyok ilyen gonosz stb. De nem apa ő a szememben, egy drogos senki.
"Én nem is "járt" volna automatikusan, hanem bíróságnak kellett volna megállapítani "
Hogy lehet ilyen butaságot mondani?
A gyermektartás automatikusan JÁR, azt nem kell semmiféle bíróságnak megállapítani!
Ez egyenesen rémisztő, hogy mennyi tudatlan, rosszindulatú gyökérzet jár ide.
Kérdező: Igazad van.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Azok a zoknik, akik 5 évről, meg kettőről vakolnak, jobb lett volna, ha meg sem szólalnak.
Nyugodtan beperelheted apádat, egészen biztos nyerni is fogsz, a bíróság megitéli neked az elmaradt összeget, ráadásul kamatostul.
Ilyen esetben elévülés nincs, ugyanis te gyermekként nem voltál abban a helyzetben, hogy a követelésedet érvényesíteni tudtad volna. Aki meg volt, az nem tette, de ez nem menti apádat, ő törvényileg a tartásodra kötelezett volt, ám ezt elmulasztotta. Emiatt téged hátrány ért, amiért legalább anyagilag felelnie kell. Én a helyedben kirugdosnám belőle az utolsó fillért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!