Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Baseball ütő a társadalomra...

Baseball ütő a társadalomra veszélyes eszköznek számit a tövény szerint?

Figyelt kérdés

szállitás miatt kérdem, tehát mint a késeknél pl, hogy 8centinél hosszab pengéjű kés esetén csak szállitani lehet, viselni nem

baseball ütőkre mi érvényes?

2017. jan. 25. 15:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Jó, de alapvetően ezt egy gyártó sportolás céljából készítette.

Így ez az alap.

Szállítani sporteszközt, pedig nem szabálysértés.

Szal emiatt nem az, de ahogy írtam, ha mondjuk egy kocsma előtt találják meg, miközben hőbörög, akkor már más.

2017. jan. 27. 13:56
 12/20 kovpet ***** válasza:

A konyhakést meg főzésre találták ki, de közterületen akkor sem lehet nálad.

Ha edzésre mész, akkor (elcsomagolva) nyilván szállíthatsz baseball-ütőt, de általánosságban bizony kkve.

2017. jan. 27. 14:14
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem, még mindig nem KKVE.

Mondom, a körülmény számít, konyhakés is lehet nálad(az más kérdés, hogy elég balesetveszélyes és nehéz lesz kimagyarázni, hogy csak egy szalonnasütésre mész).

De én itt befejeztem, látszik hogy ostoba, együgyű vagy.

2017. jan. 27. 14:20
 14/20 anonim ***** válasza:

1.Nem számít annak, amit belinkeltetek az elsősorban a viperára, boxerre meg a többire vonatkozik.

2.Ha balhéban van nálad, akkor tényleg faszolsz.

3.Késsel rohadtul nem lehet az utcán szaladgálni, mivel az nem rendeltetésszerűen van akkor használva(igazából a rendeltetésszerű használat azt jelenti, hogy előveszed a kést, elvágod a kenyeret, majd visszateszed a dobozába, már az se jó, ha ledobod az asztalra)és ez a kulcsa a vitátokhoz.

Tehát emiatt kkve a kés az utcán, a másik meg nem.

Nyilván ezt a rendeltetésszerű használat dolgot pontosan nem ez a törvény fügalmazza meg, hanem szakmai ajánlásokara hivatkoznak.

Teljesen más a bézbóz ütő meg a kés.

Magyarul:

Amíg nem verekszel vele, nem jogellenes.

2017. jan. 28. 10:00
 15/20 kovpet ***** válasza:
OK, akkor menjetek ki a Blahára a kezetekben egy ütővel és sétálgassatok kicsit. Meglátjuk, hogy az álláspontotok igaz-e vagy sem.
2017. jan. 28. 10:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szeritnem alapvetően ez egy jogértelmezési kérdés. Az, hogy a baseball ütő az jellegzetesen az ütés erősítésére szolgáló eszköz-e, szerintem mindkét oldalról teljesen elfogadható álláspont. Ugyanis a sporttevékenység során is az ütés erősítésére használják, ugyanakkor technikailag az egy különleges alakú farúd. Tehát ha felveszek egy vastagabb faágat és azzal sétálok, akkor az vajon szabálysértés? Sőt, továbbmegyek, szinte bármilyen kemény tárgy használható az ütés erősítésére, egy tégla, egy toll, egy keményebb váza. Szóval szerintem ez elég erősen vitatható téma.
2017. jan. 29. 23:19
 17/20 kovpet ***** válasza:

"bármilyen kemény tárgy használható az ütés erősítésére"

Pontosan. Viszont ha nálad van egy nagy, strapabíró elemlámpa, akkor arra nehéz ráfogni, hogy nem kellene nálad lennie. Annak az elsődleges funkciója a világítás, nem az ütés és életszerű is, hogy nálad lehessen. Egy baseball ütő viszont eléggé kimagyarázhatatlan, ha nálad figyel a Blahán. Pláne, ha a fentebb javasoltak szerint a kezedben van. Minimum elrakatják veled, hogy legalább ne látsszon, de esélyes, hogy feljelentés is lesz a dologból.

A kubotan is tilos, pedig az jellemzően nem egy nagy eszköz. Viszont az elsődleges funkciója az ütés. Egy taktikai tollra sokkal nehezebb ráfogni, hogy nem az írási funkciója miatt van nálad, mert hogy toll. Pedig azzal is oda lehet csapni egy nagyot, úgy, mint a kubotannal.

2017. jan. 30. 09:13
 18/20 anonim ***** válasza:

Ezért írtam, hogy számít a körülmény.

Ha sporttáskával, kesztyűvel, labdával haladsz egy pálya felé, akkor nem az.

Ha a Blahán bőrdzsekiben, acélkapcásban álldogálsz és méregeted az embereket, akkor biztos hogy elővesznek.

Ezt sajnos kovpet nem képes felfogni.

2017. jan. 30. 13:33
 19/20 kovpet ***** válasza:

Mi az, hogy nem vagyok képes felfogni? Én is épp ezt mondom.

A kérdező írta ezt: "első, a viselés azt jelenti pl késnél hogy zsebbe van... ha baseball ütőt kézben viszem az is viselésnek számit okoska:)"

erre írtam, hogy ez bizony rohadtul szabálysértés és (amellett, hogy ez nem viselés, hiába mondja) így kkve az ütő.

# 12 -ben is ezt írom. A körülmények számítanak. De tekintve hogy Magyarország nem baseball-nagyhatalom, így igen kevés eset lehet, amikor jogszerűen van nálad az ütő.

2017. jan. 30. 13:57
 20/20 anonim válasza:
Baseball táskában szállíthatsz és még beléd kötni sem fognak. :)
2017. ápr. 16. 02:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!