Kis értékű bolti lopás?
A leszidás már megvolt , a bűntudat,lelkiismeret-furdalás pedig meg is lesz egy ideig szóval csak a kérdésemre szeretnék válaszokat.
A mai nap én és egy barátnőm be mentünk a pennybe. Nagyon vágytam egy kis csokira, de nem volt nálam elég pénz ezért én okos gondoltam milyen jó lesz egy kis adrenalin mellé és megpróbáltam elvinni. Persze ez nem sikerült. A barátnőm vásárolt is a boltba de ő is ellopott egy csokit (erről én nem tudtam).
Tudjuk mind a ketten, hogy teljesen nem érte meg és legközelebb biztosan nem is fogunk ilyet tenni.
A lényeg:
Az őr bevitt hátra a cuccokat kiraktuk, egy dolgozó át nézte a zsebeink mást nem talált. Bevallottuk, hogy mit tettünk, az őr próbált le nyugtatni, hogy annyira nagy baj csak nem lesz, de nem tudja ő sem. Kijött egy rendőr hozzánk , nem volt nálunk igazolvány így az általunk leírt adatokat megkérdezte, hogy igaziak-e. Azok voltak. Kérdeztük hog az iskolánk lesz-e értesítve, azt mondta nem hiszi legalábbis ő biztos nem fogja értesíteni őket.
Az áru értéke 250ft. Én és a barátnőm kifizettük (ki pótolt) mikor tavoztunk és ott is hagytuk őket. Azt mondtak kapunk levelet és valószínűleg csak egy ejnye bejnye lesz a bíróságon.
Mennyi esély van arra hogy az iskolát értesítik (iskola időben történt) és hogy tényleg be kell mennünk a bíróságra? Tudom, hogy ezt mondták, de ma egész nap ezen járt az agyam ezért utána olvastam itt is és rengetegen írtak, hogy a levelet hónapokkal később sem kapták meg vagy hogy már elmúltak 18 évesek nagyobb értékben loptak mint mi és mégis elengedték őket. Volt olyan is akit behívtak a rendőrségre, de csak rá ijesztettek, hogy ne tegyen többe ilyet.
Lehetséges, hogy velünk is ez van vagy már szigoritottak a dolgokon? Ha a bíróságon csak egy ejnye bejnyet kapunk az a későbbiekben befolyasolhat bármit? Ez priusznak számít? (Pl. Nyári munka, egyetem felvételi)
Köszönöm a válaszokat!
17/L
Priuszos lettél kiscsaj.
Én jártam bíróságra emiatt. Bizonyos munkáktól való eltiltás (állami szféra) se jászhatott már x évig. Asszem 4 év volt.
Kint a tárgyalás előtt ült egy cigányasszony, ő azon panaszkodott, hogy egy zacskó cukorkáért várja a saját tárgyalását :)
na erről beszéltem :D megjött a kárörvendő idióta
max azért jártál bíróságig ezért, mert már a lopás előtt is volt priuszod, büntetlen előélettel kizárt hogy meghurcolnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!