Készíthetek hangfelvételt? Ha jelzem nekik és nem egyeznek bele akkor mi a helyzet? Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Végrehajtó irodába szeretnék bemenni személyesen de telefonon vagy diktafon szeretném rögzíteni a beszélgetést.Jogom van-e erre vagy mondhatják azt hogy nem.És ha nem akkor engem ki véd?Tehát pl.ha valamit szeretnék tőlük írásban rögzíteni de ők erről nem akarnak adni semmit de a hangfelvétel megvan hogy én márpedig kérem akkor azt már gondolom elfogadják bíróságon.2017. jan. 23. 21:49
1/5 A kérdező kommentje:
pl. Szeretném kérni hogy részletekben rendezzem a tartozást de ők erről nem akarnak adni semmit.Hogy bent voltam és kérvényeztem...
2017. jan. 23. 21:51
2/5 anonim válasza:
Ha azt mondjak, hogy nem akkor kapcsold le a magnót.
3/5 anonim válasza:
Úgy tusom, hogy nem is kell kikérned az engedélyüket. Titokban is rögzítheted a beszélgetést. A hivatalos helyeknek kötelező tájékoztatniuk téged arról, ha hangfelvételt készítenek egy beszélgetésről, de te magánszemélyként nem vagy erre köteles, legalábbis én így tudom.
5/5 anonim válasza:
"pl. Szeretném kérni hogy részletekben rendezzem a tartozást de ők erről nem akarnak adni semmit.Hogy bent voltam és kérvényeztem."
Ha csak erre vonatkozóan szeretnél hangfelvételt készíteni, akkor nem érdemes fáradnod.
A hitelező joga, hogy eldöntse, fogad e el részteljesítést, vagy sem. Ha tehát ezirányú kérésedet megtagadják, akkor arról hiába is lesz hangfelvétel a kezedben.
Hangfelvételt egyébként akkor készíthetsz az érintett(ek) beleegyezése nélkül, ha fennáll a jogsérelem esélye veled szemben és azt később semmi más módon nem tudnád bizonyítani.
Ekkor is jogsértés (nem bűncselekmény, csak jogsértés!) történne, de az érintett hiába menne kártérítésért a bíróságra, elhajtanák őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!