Boblevi kérdése:
Na most akkor hogyvan az otthonvédelem?
Figyelt kérdés
Az a kérdésem na akkor hogyis van ez nem a gumis revolverekről kérdezek hanem ha mondjuk vadász vagyok avagy sportlövész és fegveresen vagy csoportosan behatolnak a portámra lőhetek mérlegelés nélkül ? elsősorban a sportlőfegyvertartási azon belülis egy kis csavarral a fekete lőporos revolverek amik engedély nélkül tarhatóak (és még mielőtt leszeditek a fejem ha a klubb megkéri a rendőrséget tarthatok otthon lőport és csappantyút és na még abban az esetben is hogy külön kell tárolnom én nekiállok 1kor miközben feszegetik az ajtómat betölteni majd aminit beront 2 kan tüdőndurrantom az eggyiket akkor mivan ?)2017. jan. 17. 16:06
1/7 anonim 

válasza:

Ha éjjel rádtörik az ajtót, akkor a támadó(k)nak kiolthatod az életét, következmények nélkül.
2/7 anonim 

válasza:

"tüdőndurrantom az eggyiket akkor mivan ?"
Elhúny légmell gyanújával.
3/7 A kérdező kommentje:
xDDDD utolsón beszakadtam rendesen :D jó jó ezt tudom de az a lényeg hogy egy engedély nélkül megvásárolható lőfegyverrel mi a helyzet ebben az esetben :D
2017. jan. 17. 20:20
4/7 anonim 

válasza:

Látszik, hogy nő vagy. Netán szőke is?
5/7 A kérdező kommentje:
miért is ?
2017. jan. 17. 20:28
6/7 A kérdező kommentje:
ha az engedély nélkül megvásárolható lőfegyver kijelentésemből gondolod ezt akkor lég olyan kedves és magyarázd meg ha én bemehetek a bolba és vehetek egy 1851 Colt Confederate ( lásd [link] ) na ezután szépen nyálazd át az elöltöltős revolverek jogszabályait amiből megfogod tudni hogy láss csodát engedélynélkül megvásárolható és sportlövészetre használható!! na most pici barátom biztos fellázadtsz hogy jójó engedély nélkül lehet venni de nem lehet venni hozzá lőport és csappantyút mert lőszerelemnek számít húha na akkor most nézz oda fel mit is írtam ? hogy a lövészklubb kérelmezheti a rendőrségen hogy tarthass otthon (emellett ha van fegyvertartásid mert vadás vagy egy lőszertöltői vizsga mellett alaphangon lehet pont) tehát most akkor világosítsál fel b+ mivan akkor ha egy sportlőfegyverrel (mielőtt flóbert meg hasonló tökömfegyvert mondassz) ami elöltöltős feketelőporos ólomlövedékkel működik és 1800ban is kikarcolta a fél vesédet a padlóra mivel van egy csöpnyi torkolatenergiája tüdőnlőhetem e a parasztot vagy nem mert az sportlőfegyver és nincs jogosultságom vele védekezni mint egy sörétes vadászfegyverrel
2017. jan. 17. 21:22
7/7 anonim 

válasza:

Ezért mondtam, hogy nyilván erősen szőke lehetsz.
Az önvédelem alapjog.
Ebből következik, hogy ha te jogos védelmi helyzetben valakit a másvilágra segítesz, akkor totál mindegy, hogy villanyoszloppal ütötted-e le, vagy lángszóróval perzselted hamuvá.
Ha az általad önvédelemre alkalmazott fegyver, nádpálca, piszkavas, sugárhajtású villanyborotva még engedéllyel, tehát jogszerűen is volt a birtokodban, akkor végképp nem tudom mi a problémád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!