Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem ehhez a témához tartozik...

Nem ehhez a témához tartozik de sürgős segítséget kérhetek?

Figyelt kérdés

Anyukám felszeretne lebbezni közlekedési bírság ellen(hosszú sztori, a kérdése a következő:

-A szabálysértési hatósághoz kérelmet kell írnom, ezt milyen formában kell beadni/elküldeni? Gépelve vagy pedig kézzel is elég?

A segítséget előre is köszönöm

2017. jan. 15. 22:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem erőltetném a meghallgatást. Védett útra hajtott ki, az azon közlekedő pedig belehajtott. Teljesen mindegy, hogy dudált-e vagy sem, látta-e őt anyukád vagy nem, elsőbbségadási kötelezettsége volt, és ezt megszegte. Az atyaúristen nem állapítja meg utólag, hogy a másik nő mennyivel ment, neki volt elsőbbsége és kész. Ha erőlködtök, bírósági per lesz belőle, amit 100%, hogy el fog veszíteni, és akkor még a perköltséget is fizetheti, plusz a büntetést. Jobban járt volna, ha ott helyben ad egy betétlapot, és el van sikálva az ügy, ha személyi sérülés nem történt, fölösleges rendőrt hívni.
2017. jan. 15. 22:59
 12/13 anonim ***** válasza:

A bírság hátulján az első pont, hogy fellebbezésnek nincs helye. Levelet lehet írni, bármilyen formában, fognak rá válaszolni, de ugyanezt fogják leírni. Arra kell vigyázni, hogy halasztó hatálya nincs, tehát ha pl. 1-én állították ki a bírságot, 25.én írjátok a levelet, és a rendőrség csak 10 nap múlva válaszol, akkor is 30-a a fizetési határidő. (Nincs értelme egyébként írni)

Ha le szeretné dolgozni, azt az illetékes munkaügyi központban kell jelezni, de ez is rajta van a bírság hátulján részletesebben.

2017. jan. 16. 02:44
 13/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönjük!
2017. jan. 16. 04:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!