Szülői öröklés? Mit örököl a gyerek?
Figyelt kérdés
Ismerős egyedül nevelte a gyerekét (6 éves), nemrég meghalt. Volt egy lakása. Egyedül a gyermeke örökli, vagy a szülei is?2017. jan. 13. 10:50
2/10 EagleHUN válasza:
Elsősorban a leszármazottak vagyis jelen esetben a gyermek örököl!
A vagyont felnőttkoráig a nevelője/gyámja fogja kezelni!
3/10 A kérdező kommentje:
Nem volt valami törvényi változás az utóbbi években? Valami olyasmi rémlik, azért is tettem fel a kérdést.
2017. jan. 13. 11:18
4/10 anonim válasza:
Nem volt ilyen téren. Másban elég sok, de ezt az ingatlant a gyerek örökli. Egyébként érdekes, hogy az "ismerősöd" halálozása utáni öröklési rend felől kérdezgetsz itt gyakorin...
5/10 A kérdező kommentje:
Mi ebben az érdekes?
2017. jan. 13. 11:43
6/10 anonim válasza:
Mert szerintem ilyen milliós tételekhez, kvázi pénzügyekhez egy mezei ismerősnek semmi köze nincs, hacsak nem érintett.
Ha jó ismerősöm a gyászolásán kívül más eszembe sem jutna. Ha pedig szegről végről ismerem, akkor semmi közöm nincs az ügyeihez.
De hát mindenki más felfogással rendelkezik.
7/10 A kérdező kommentje:
Nincs szükség a minősítgetésedre.
2017. jan. 13. 11:53
8/10 anonim válasza:
Szerintem nem minősítés volt, hanem a helyzet vázolása. Ha te minősítésnek érezted, az belülről fakad. Most már érteni véljük.
9/10 anonim válasza:
Szerintem az a változtatás zavart be nálad, hogy ha nincs gyerek egy házasságban, akkor a fele vagyont az elhunyt házastárs szülei öröklik. Szóval ez házasságokra érvényes csak, ha van leszármazó, akkor ő mindent visz.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2017. jan. 13. 15:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!