Miyen alapon kaphat egy 60 év alatti nő teljes összegű özvegyi nyugdíjat, ha a férje már 15 éve elhunyt?
Biztos. Saját jogon még nem jár kb. 56 éves.
Egy bizonyos helyzetben kellett a jövedelmeit felsorolnia és majdnem dobtam egy hátast, mikor mondta hogy 58.000,-Ft özvegyi nyugdíj.
Szóval nincs senkinek elfogadható magyarázata úgy, ahogy nekem sem?:-)
0,52! A tegnapi 22,30-as kommentemben kifejtettem. Semmi bajom vele, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire szabályos és törvényes a dolog? Valamint arra, hogy az illető aki a rokonságba fog tartozni, mennyire törvénytisztelő, mennyire befolyásos, esetleg gátlástalan, esetleg sok mindenre képes?
Annyit azért tudhattok, hogy ez az 58.000,-Ft borravaló, a többi jövedelme mellett.
A helyedben nem izgulnék ha a családba bekerűl egy pénzes élelmes ember nem jellent feltétlen rosszat, pl. vesz egy csomó drága dolgot az unokáknak.
Ha félsz hogy baj lesz a pénzügyi dolgokat szigorúan vezesétek külön.
Azért éledhetett fel az özvegyi nyugdíja, mert az új házassága megszűnt, és az egyéb feltételek bekövetkeztek a korábban folyósított özvegyi nyd megszűnését követő 10/15 éven belül.(Vagy korbetöltött, vagty rokkant.)
Melyik évben született?
Azért kaphat 60%-ot, mert nincsen sajátjogú nyugdíja, egyébként 30% járna. (árva jogán is)
Egyébként a törvényi háttere: Tny (1997. évi LXXXI)45§-tól felfelé olvasd.
Egyébként ha tudsz átlaginfókat (születési év, halálozási év stb) általános felvilágosítást adhat a Nyugdíjfolyósító. Arra nem fognak válaszolni, hogy ez és ez miért kapja. Bár a Szoc.és családügyi (ha még így hívják)Minisztériumba szoktak ilyesmi leveleket irkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!