Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvényes lenne-e Magyarország...

SzabadMagyar kérdése:

Törvényes lenne-e Magyarországon egy olyan karitatív szervezet ami, csak fehér rászoruló gyerekeken segít? Ráadásul ez rajta lenne a névjegyen

Figyelt kérdés

Például étkeztetésben,tanulásban,ruházkodásban,családi kirándulásban,családi mozizásban nyújtana segítséget

Van rengeteg olyan segélyszervezet ami kifejezetten, csak romákon meg bevándorlókon segít.

2017. jan. 8. 10:11
1 2
 11/15 gumicsizmás bagoly válasza:
15%
Te most provokálsz vagy rasszista vagy?
2017. jan. 8. 19:18
 12/15 A kérdező kommentje:
Én egyszerűen kíváncsi vagyok ennek a jogi lehetőségeire
2017. jan. 8. 19:54
 13/15 anonim ***** válasza:
Provokál.
2017. jan. 8. 20:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem. Nem lenne törvényes.

Az egyenlő bánásmód követelményét sérti, ha egy szervezet, akinek ez a dolga, nyíltan azért nem segít valakiken, mert nem fehérek, hanem pl. romák...

Ne keverd össze a dolgot az un. előnyben részesítéssel (ami szintén törvényi fogalom), ami annyit jelent, hogy tesznek bizonyos intézkedéseket, amik egy társadalmi csoport tárgyilagos értékelésén alapuló esélyegyenlőtlenségének a felszámolására irányul.

pl. a roma gyerekeknek olcsóbban lehet adni az ebédet az általános iskolai étkeztetésnél, mint a magyar gyerekeknek. - ez törvényes, mert a hátrányos helyzetüket próbálja kompenzálni a jogszabály.

Ez van.

2017. márc. 15. 17:07
 15/15 anonim válasza:
Sajnos nem. Pedig borzasztó sok fehér gyermek nélkülözik,de semmit sem kapnak. Réges-rég amikor letelt a gyesem (13 éve) és 2 hónapig nem kaptam munkát,mert van gyerekem,beteg lesz,táppénzre megyek blabla miatt,bementem a polgámesteri hivatalba érdeklődni,hogy kaphatok-e tamogatást ,ami a villanyszámlába megy bele. A hölgy azt mondta szó szerint idézem" sajnálom,nem tudok segíteni,túl fehér a bőre,a neve sem olyan ami miatt megítélnék" Szóval ja. Kiba.... hátrányosan megvagyunk különböztetve a koszlidércekkel szemben. Rohangáltam napi szinten állásinterjúkra,mire nagynehezen lett.Alá kellett írnom egy papírt,ha beteg lesz a gyerek,akkor a nagyszülők megoldják a vigyázását,nem megyek táppénzre.
2019. nov. 27. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!