Mi van, ha nem állok meg sötétben, a puszta közepén a rendőrnek, ha egyedül vagyok az autóban?
Volt már kellemetlen tapasztalatom ilyen szituban, ugye hát azt hazudnak, amit akarnak. Elkövetek vmit, ha nem állok meg, hanem a gázra lépek, aztán majd a következő városban, de mindenképp tanúk előtt állok meg?
Hát már bocsánat, de mi a garancia arra, hogy nem tesznek drogot a kocsimba vagy éppen nem találnak ki olyat, amit el se követtem? Szóval van erre valami szabály, hogy hány méteren belül kell megállni lakott területen kívül és belül?
Elméletileg a legrövidebb időn belül arra alkalmas helyen biztonságosan meg kell állnod.
Gyanítom azt hogy 25km múlva ítélted biztonságosnak a megállást már a bíróságon magyarázhatod.
oké de és azt hogy magyarázom és bizonyítom a bíróságon ha betesznek 2 kiló heroint a kocsiba?
bár épp beszéltük h amúgy se árt kamerát szereltetni a kocsiba, volt már olyan alkalom, hogy bizony jól jött volna. szóval majd kamerával megállok ....
Hát már bocsánat, de te is azt hazudsz, amit akarsz.
Lásd a kérdést...
Nekem három hasonló esetem is volt, és sikerült mindegyiket kimagyarázni. Az elsőnél éjszaka, puszta közepén, rossz fényviszonyok, elbujt civil autó, két zsernyák integet. Tovább mentem, kb 3 km rendőrautó keresztben az úton, kézi refivel körkörösen integetnek 6 zsernyák, +2 kocsi. Megálltam mintha mi sem történt volna, fullra mindent leellenőriztek + szonda. A végén kérdezték meg miért nem álltam meg a kollégáiknak. Azt mondtam útonállóknak néztem őket. Puszta közepén, két sötét alak, elbújt autó..
Volt olyan hogy éjjel, kereszteződés után akartak leállítani én meg jobbra elfordultam a kereszteződésben. Direkt szívattam őket, toltam neki hogy mielőbb hazaérjek, és beálljak az udvarunkra. A kapuban vártam őket mire villogva odaértek. Volt egy kis felindulás részükről, de nyugodtan elmagyaráztam nekik a szitut, hogy haza jöttem,meg hogy már magánterületen vagyok. Azért hogy megnyugodjanak, kihangsúlyozva hogy nem lennék köteles, de igazoltam magam, a kocsit,+szonda. A harmadiknál úgy 50%-ban kicsit elkésve próbáltak leinteni, én meg tovább mentem. Ott is kb 2 km-re lemeszeltek, de nem csináltak belőle nagy ügyet, csak azt mondtam hogy csak utánam intett a kollega, és forgalmi okokból nem lett volna biztonságos megállni.
De ha komoly a szitu, akkor az emberre ráhúzhatják a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenséget, ami ha nem párosul mással, akkor szabálysértés.
na csak van egy nagy különbség: én egyedül vagyok, ők pedig hárman. azaz kinek fognak hinni a bíróságon ha betesznek drogot? nem frankó ez így ...
utolsó: jó, ezek amolyan jobban elsült kis esetek, na de engem próbált már megállítani olyan is, akitől konkrétan megijedtem a sötétben, kigyúrt kopasz, tipikus neonáci külsővel, hát bocs, de inkább legyen tanú arra, amit művelnek ... és ne feledjük, hol élünk. azért itt sosem tudni, mi a frászt akarnak vagy mi a frász lesz egy sima igazoltatásból. te is írod, hogy átkutatták alaposan a kocsit, na de és hogy? és mit csináltál volna, ha ott vannak 5-en és "eléd tesznek" 5 csomag kokót, hogy azt ott "találták"? komolyan érdekelne ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!