Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mégis milyen alapon van joguk...

Mégis milyen alapon van joguk az embereknek vagy a rokonainak megtiltani hogy halála esetén felhasználják donorként a szerveit?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nemjól, de úgy tudom hogy ahhoz hogy felhasználják a szerveimet ha èn meghalok balesetben ahhoz nekem előre vagy ha èn nem rendelkeztem erről akkor a rokonaimnak utólag engedèlyezni kell hogy felhasználhassák a szerveimet. De mègis milyen alapon, mièrt van ez így? Nekem mint halottnak már èdesmindegy hogy mit kezdenek a testemmel, a rokonaimnak meg mire kellenènek a szerveim?

2017. jan. 4. 15:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Racionális okból is megtilthatja valaki szervei felhasználását halála után.

A jelenlegi gyakorlat szükséges rossz, az igazi, veszélytelen megoldás az lenne, ha őssejtekből tudnánk beültethető szerveket készíteni.

Aki ma idegen szervet kap, élete végéig többféle gyógyszert kell hogy szedjen.

A kilökődés megakadályozására le kell gyengíteni a saját immunrendszerét, a többi gyógyszert meg a kórokozók miatt.

Sajnos egy transzplantált személy ideális táptalaj a rezisztens kórokozóknak.

Aki úgy gondolja, ez így nincs jól, és több pénzt kellene költeni az őssejt-kutatásra, letilthatja a donációt.

2017. jan. 5. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!