Emiatt lehet feljelentést tenni vagy bármit kezdeni?
Ha azt állítja, hogy feladta, akkor két állítás áll egymással szemben.
Te akkor tudnád bizonyítani, ha elismerné.
Ez alapvetően nem büntető, hanem polgári ügy.
Köztetek létrejött egy ingóra vonatkozó érvényes adásvételi szerződés. Ingatlan kivételével az adásvételit nem kell írásba foglalni, ha kiflit veszel a boltban, akkor sem írsz alá semmilyen papír alapú szerződést. Egyébként, ha a hirdetőfelületen még megtalálható az eladó nyilatkozata, miszerint felkínálja neked a gépet megvásárlásra X,- Ft összegért, és megvan mellé a te elfogadó nyilatkozatod, az írásbeli adásvételi szerződésnek minősül.
Na most, ha HDD-vel együtt hirdette, és ez a hirdetésből is egyértelműen kiderül, de ennek ellenére nem adta azt oda, akkor hibásan, illetve hiányosan teljesített. Neked pedig jogod van követelni tőle a hibátlan teljesítést.
Azt javaslom, hogy írj neki egy levelet (tértivevénnyel add fel), amiben felhívod a figyelmét a hibára/hiányosságra, kéred a hiba kijavítását/pótlását, és figyelmezteted, hogy ha nem tesz ennek eleget, akkor bíróság előtt fogod érvényesíteni a követelésed.
Akkor ezt fogjam fel tanulópénznek? :/
Nem olyan túlzottan nagy kár, de mégiscsak idegesít mert ez az ember tovább éli a kis életét és lehet másnak nagyobb kárt okozna.
Előző vagyok.
Mért kéne tanulópénznek felfognod? Azt írtam, hogy szólítsd fel a hibátlan teljesítésre, ha nem teljesít, akkor pedig bíróság előtt követeld tőle. Ez hidd el nem olyan bonyolult dolog. Egy szóval sem mondtam, hogy így jártál, nyeld le a békát.
És tök igazad van, hogy dühít, mert ilyennek nem lenne szabad történnie. Ne mondj csak úgy le arról ami megillet. Tessék kiállni magadért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!