Ha a játék letöltése illegális, akkor ennyi erővel mindenkit megtudnék hurcoltatni egy feljelentéssel?
azt tudom, hogy csak bejelentésre foglalkozhatnak ezzel, és volt már ilyenre példa, hogy pénzbüntetést adtak az illegális szoftverletöltés miatt,
tehát akkor az én kezemben is egy óriási hatalom van? mert 10-ből 9 fiatalnak van a gépén letöltött szoftver, (még ha csak sony vegas vagy office is) úgyhogy elég csak feljelentenem egy ellenségemet és fizethet százezreket..
egyébként nem tervezek ilyet, csak feljött ez a téma és ezen elgondolkoztam, hogy ez azért elég zavaros egy dolog
Megjegyzem hogy a warez szerintem közel sem akkora probléma mint mondjuk 10 éve.
Rengeteg szoftvernek van ingyenes és otthonra teljesen használható alternatívája, pld openoffice, libreoffice.
9#, kínában a windows licenszek 90%-a lopott. Valójában a windows például pont a kalózkodásnak köszönheti a sikerét, ugyanis egy operációsrendszerről beszélünk azaz egy platformról. Magyarul a windowst azért használják sokan, mert szinte minden program windowsra készül. És azért készül szinte minden windowsra, mert windowst használ mindenki. Ez egy ördögi kör, pedig önmagában nem lehet jobbnak nevezni a nagyobb linxus disztribúcióknál vagy a macnél.
Visszatérve a kalózkodásra, a semekkora fizetésből például a kínaiak nem tudják megvenni a 30 ezres windowst és ha csettintésre nem lehetne ettől kezdve kalózkodni, akkor a windows piaci részesedése a 98%-ból 10% alá zuhanna. Miért? Mert eddig - igaz feketén - de be tudták szerezni a windowst a kínaiak. Emiatt az IT cégek windowsra készítették a játékokat (ami a számítástechnika egy húzóágazata) vagy professzionális szoftvereket. Ha nem tudnának kalózkodni, akkor nem használnának windowst, hanem áttérne egész kína (meg úgy a fejlődő világ túlnyomó többsége) valamilyen linuxra.
Emiatt Bill Gates kihasználva a monopóliumát úgy döntött (több cikkben is kinyilatkoztatta a véleményét), hogy a nem fejlett országokban nem fogja a magánszemélyeken számon kérni azt, hogy megvegyék a szoftvert. Szóval nem kell annyira sietni ezzel, hogy márpedig mindenki vegye meg az operációsrendszert (egyébként történetesen az enyém is tiszta) és nem kell mindenkit önjelölt inkvizítorként feljelenteni, mert semmit nem fogsz vele elérni.
ez a kérdés egyébként "ironikus"
teljesen abszurdnak tartom az egész dolgot, hogy egy szoftverletöltésért büntetnek, mert 3 millió magyart lehetne simán, de mégis volt már rá példa, csak eddig nem tudtam azt hogy ez nem is rendőrségi ügy, hanem polgári/peres
Lehet, én emlékszem rosszul, de a régi gépekhez nem járt automatikusan office?
Amúgy meg az office-nak van ingyenes, online változata, nekem úgyis kell internet (nem írom le, miért), szóval miért fizessek, ha ez legális?
A szoftverem eredeti, másom meg csak egy "szaktekintély" által írt program (családfa, FS Collector). Hatvany írta, nem árulja, internetre tette fel. Azokon kívül az alapprogramok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!