Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez szexuális erőszaknak számít?

Ez szexuális erőszaknak számít?

Figyelt kérdés

Szilveszter éjszaka elég sokat ittam és másnap reggel úgy keltem hogy többen is mondták hogy lefeküdtem az egyik fiúval kétszer, de én semmire sem emlékszem ebből. De én amikor még józan voltam nem akartam senkivel sem lefeküdni meg semmi, de nem emlékszem rá hogy az éjszaka beleegyeztem e volna. De ha bele is egyeztem, én nem akartam ilyet csinálni de nagyon kiütöttem magam, az este felére nem is emlékszem egyáltalán. Reggel mondtak el nekem mindent.

És a fiú állítólag magánál volt. Ez erőszaknak számít?? segitsetek. 16/l

2017. jan. 2. 18:46
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

de most nem értem miért kell azért minden rossznak elmondani mert most berugtam?

szilveszter volt és ezért, de ez nem jelenti azt hogy minden héten seggrészegen az utcasarkon állok és kuratom szétfele magam

2017. jan. 2. 23:26
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Tekintve, hogy tajrészegre ittad magad és semmire sem emlékszel, így feltételezhetjük, hogy nem rendelkeztél a szükséges belátással, azaz képtelen voltál felismerni magát a helyzetet vagy ha ez sikerült is, akkor nem tudtál a felismerésnek megfelelő akaratodat kinyilvánítani. Az ilyen személlyel történő közösülés valóban kimeríti a szexuális erőszak tényállását. Sőt, mivel 18. éven aluli vagy, ez a szexuális erőszak minősített esete.

A kérdés, hogy egyébként fennállnak-e olyan okok, ami a büntethetőségét, így magát a bűncselekményt kizárják.

Ha a srác az állapotodról alappal feltétezhette, hogy nem súlyos, azaz beszámítható vagy, magadnál vagy valamennyire, akkor nincs bűncselekmény. Akkor sincs, ha egyébként valóban nem voltál totál KO. Minden más esetben igen. Akkor is, ha ő is totál részeg volt, mert az ittas állapot miatt korlátozott vagy teljesen hiányzó felismerési képesség (azaz, hogy te annyira részeg vagy, hogy f"ngod sincs semmiről) nem zárja ki a büntethetőséget.

A beleegyezés pedig önmagában szintén nem zárja ki a büntethetőséget, ha én tisztában vagyok vele, hogy azt se tudod h mit beszélsz, mit akarsz.

2017. jan. 2. 23:31
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amúgy totál félreértettétek a kommentemet, és pár más válaszolóét is. Senki nem mondta, hogy részeg lányokat dugni etikus, meg azt se, hogy a tényleges nemi erőszakért az áldozat a felelős. Ha a csaj erőtlenül fetrengett a padlón és nem tudott sem a világról, sem saját magáról, mikor az incidens történt, akkor nyilván erőszakról beszélhetünk. Viszont amennyiben vígan táncikált, vonaglott, viháncolt a srác előtt, majd szabad akaratából (lényegtelen, hogy részegen, attól még önként és dalolva), kényszerítés nélkül nemi aktust létesített vele, nem tudom, milyen alapon pereskedhetne a kérdező. Ha be lett ginázva az itala, az persze teljesen más történet, és szerintem fölösleges volt idekeverni, mint opciót. Ennyi. Én személy szerint senkinek a pártját nem fogtam, csupán jogi szemszögből válaszoltam egy kérdésre.

#4-es válaszoló voltam.

(Igen, létezik olyan, hogy valaki megáll a lábán és tökjól elvan, mégsem emlékszik mindenre másnap az estéből.)

2017. jan. 2. 23:36
 24/30 anonim ***** válasza:
23%

lefeküdtem az egyik fiúval KÉTSZER !!!

Ha csak egyszer akkor még elfogadnám azt az indoklást, hogy szegény full részeg magatehetetlen lányt megerőszakolták. Ez a kétszer viszont kissé gyanús.

Ha mondjuk a lány nekiáll piálni, aztán lefekszik a fiúval majd tovább piál aztán megint lefekszik aztán megint pia meg filmszakadás az nehogy már erőszak legyen.

2017. jan. 3. 00:12
 25/30 anonim ***** válasza:
58%

Tudod az "azt mondák, hogy lefeküdtem valakivel", meg a "lefeküdtem valakivel" az két különböző dolog.

Bizonyítani tudod, hogy megtörtént? Nem. Akkor innentől fogva miről beszélünk?

Te nem emlékszem semmire, ő meg ha így is történt, szerinted bevallja? Látni nem látta senki. Lehet csak a srác akart nagyzolni, hogy megvoltál, holott semmi sem történt. Ő is védekezhet ezzel.

Innentől fogva akár megtörtént a dolog, akár nem, az ég világon senki nem fogja tudni bebizonyítani sem azt, hogy úgy volt, sem azt, hogy nem.

Szóval ha úgy volt, gratulálok, majd legközelebb megtanulod, hogy a mértéktartó italozás nem azt jelenti, hogy mérték a vödör, tartó meg az asztal!

2017. jan. 3. 18:18
 26/30 anonim ***** válasza:
77%

Mint erőszak túlélő szólnék a témához. Először is tisztázni kellene, volt-e egyáltalán szex. Ha igen, megint van legalább két kérdés. bedrogoztak-e, vagy sem. Ha igen, egyértelmű az erőszak ténye. ha nem:az a kérdés mennyire voltál észen. Nem a srácot akarom védeni, vagy téged okolni, ne érts félre. De láttam én már olyat mikor egy részeg csaj szó szerint rámászott a pasira. ha te is ezt tetted, akkor aligha lehet erőszakról beszélni, de ha kiütötted magad az itallal -amúgy nem értem hogy lehet ennyire felelőtlen valaki, és teheti kiszolgáltatottá magát- és úgy volt szex, akkor az megint csak erőszak Túl sok a homályos pont kérdező ahhoz hogy meg lehessen mondani erőszak történt-e.

Amúgy jelezném mielőtt nekem esik valaki: nem, nem tartom jogosnak hogy kihasználjanak egy részeg embert semmi módon, de ha ebben az állapotban rámászik valakire a nő, akkor hülyén jön ki ha erőszak miatt pereskedni akar.

2017. jan. 5. 15:22
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván te is akartad, csak most nem emlékszel.

Érezném ha meg lettél volna erőszakolva.

Csak most van mire fogni, hogy egy kis ribi vagy.

2017. jan. 14. 15:03
 28/30 anonim ***** válasza:

Nem azért mondanak rosszat ,mert egyszer berúgtál.

Azzal semmi baj nem lett volna, csak nem félholtra kellene inni magad ,és akkor nem kerültél volna ilyen helyzetbe.

Majd máskor nem iszol ennyit....talán....bár dehogy is nem..

Egyik volt barátnőm sem itta magát félholtra 16 évesen, és nem feküdt le senkivel úgy ,hogy nem akarta..

2017. jan. 19. 11:43
 29/30 anonim ***** válasza:
Lassan már az is nemi erőszak lesz, ha valaki megnézi egy lány dekoltázsát. Berúgtál, szexeltél. Ennyi. Vállald a következményeket, és ne picsogj utólag a saját hibád miatt.
2017. jan. 22. 16:46
 30/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem hiszem, hogy erőszak lenne. De ha nem tudsz mértéket tartani a te bajod. Én azt tanácsolom, hogy nézd meg a szűzhártyádat és ha nem lyuggatták széjjel a szilveszteri buli elött, akkor letudod ellenőrizni. Ha meg ennyire hülye vagy, hogy már 16 évesen megdugtak téged csak gratulálni tudok. 18 éves kort miért nem várod meg? A barátod is simán megérti, hogy neked még kell egy kis idő és addigra benő a fejedlágya és, akkor tudsz dönteni arról, hogy most elveszted-e a szüzességedet, mert ha rosszúl döntesz egy életen át bánni fogod, és nem fogod tudni vissza hozni. Ha én megbírom állni, hogy nem verem ki egy teljes évig akkor te is megbírod állni, hogy ne torpedóztasd széjjel magad. Üdvözlöm a májadat, biztos örül az alkohol löketnek. 16/F
2017. júl. 18. 00:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!