Miért tiltotta be a petárdázást a Gyurcsány kormány? Mi érdeke volt benne?
Ja, és jogos a 2005-ös tilalom!
Ugyanis akármikor nem használhat petárdát és csak az adott időintervallumban használhatja (December 31. 18:00 és Január 1. 06:00 között)
Egyike a normális celekedeteiknek.
A tűzijátékot is tiltanám.
Én azt mondom, hogy teljesen jogos lenne a teljes tiltás.
Kezdjük ott, hogy a tűzijátékozásból még akkor is történnek nem kis balesetek, amikor hozzá értő csoport végzi a telepítést, szakszerű, bevizsgált eszközökkel.
Ezzel ellentétben az átlag hülye gyerekek megveszik a legolcsóbb piacos, életveszélyes szarokat, aztán versenyt csinálnak belőle, ki tud nagyobb ökörséget összehozni.
A petárda meg kifejezetten érthető, mivel egy teljesen kiszámíthatatlan, olcsó vacak.
Szerintem jol tettek hogy betiltottak, nagyon veszelyes, nem egyszer hallottam hogy egy embernek az ujjait robbantotta le..
en ausztriaban elek, es ott sajnos nincs betiltva, az idiota szomszedaim pedig egesz nap dobaljak a petardakat. es nagyon idegesito, foleg amikor aludnal..
17
beszerezni nem lehetett legálisan de a használatra nem volt semmiféle szabàly vagy korlátozás.
Ezt nem kell politikai lépésnek titulálni. Rengeteg sérülés és tűz volt most is. Teljesen tiltani kéne és aki kárt okoz, azt felelősségre vonni. Aki sérülést okoz, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vádjával elítélni. Az egészségügyi költségek teljes számonkérésén túl a büntetés a költségek duplájával kéne egyenlővé tenni. Aki másra dobja, azt gyilkossági kísérlet vádjának megfelelő büntetéssel is súlytani kéne.
De legalább tűzszerészeti engedélyhez, és ahhoz tartozó felelősség neveléséhez kéne kötni a használatát. Mindenféle balesetet szabadság vesztés mellett pénzbírsággal súlytani.
Embertelen, miket képesek egyesek okozni tűzijáték és petárda címszó alatt.
Vagy legyen szabad fegyver viselés és lehessen lőni arra, aki életveszélyesen fenyeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!