Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi számít súlyos testi sértésnek?

Mi számít súlyos testi sértésnek?

Figyelt kérdés
Mi számít annak és mi 8 napon túl gyógyulónak? Milyen büntetéseket lehet érte kapni?

2016. dec. 28. 19:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%

Az orvos határozza meg, hogy egy sérülés nyolc napon belül, vagy azon túl gyógyul.

Kettőtől nyolc évig terjedő börtönbünteéssel fenyegeti a Btk.

2016. dec. 28. 19:12
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Mit csinaltatok?
2016. dec. 28. 19:13
 3/15 anonim ***** válasza:
65%

Írok példát.

Egy kis karcolás vagy ha meglök és megütöd a kezedet az 8napon belül gyógyuló. Ha behúz neked vagy megver az 8napon túl gyógyuló

De ez csak példa ezt nyilván az orvos állapítja meg.

2016. dec. 28. 19:27
 4/15 A kérdező kommentje:
Verekedés közben egy nagyobb sérülés történt. Az érdekelne, hogy ez felfüggesztettel megúszható e?
2016. dec. 28. 19:33
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
És milyen rossz példa. Ha megüti a kezét, de az eltörik (megtörténhet!), akkor máris bukik a pédád. Ugyanígy, ha "megver, vagy behúz", de nem törik orr, sem állkapocs, csak lesz egy tipli, az nem nyolc napon túl gyógyuló. Ezért írtam, hogy az orvos fogja megmondani, mennyi az annyi.
2016. dec. 28. 19:34
 6/15 anonim ***** válasza:
Sérüléstől, és egyéb körülményektől függ. Ha első balhé, akkor még felfüggesztett sem biztos, de ez már a bíróság hatásköre.
2016. dec. 28. 19:35
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha tényleg nem történt komoly baj és nincs priuszod meg korábbi ejnye-bejnyéje az illetőnek, akkor meg fogja úszni, talán még felfüggesztettet sem kap.
2016. dec. 28. 19:58
 8/15 anonim ***** válasza:
#5 írtam hogy az orvos fogja megállapítani. A példákat nem akartam túl részletezni ezért írtam úgy ahogy. A legtöbb ember verés alatt nem csak egy kis bibit ért ezért gondoltam hogy elég világos.
2016. dec. 28. 20:11
 9/15 A kérdező kommentje:

Felrepedt a feje az illetőnek.

Egyszer volt már felfüggesztett de az ittas vezetés miatt volt

2016. dec. 28. 21:21
 10/15 anonim ***** válasza:
72%
Ó, hát akkor lehet csücsülni fog hála égnek.
2016. dec. 28. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!