Mi számít súlyos testi sértésnek?
Figyelt kérdés
Mi számít annak és mi 8 napon túl gyógyulónak? Milyen büntetéseket lehet érte kapni?2016. dec. 28. 19:10
1/15 anonim válasza:
Az orvos határozza meg, hogy egy sérülés nyolc napon belül, vagy azon túl gyógyul.
Kettőtől nyolc évig terjedő börtönbünteéssel fenyegeti a Btk.
3/15 anonim válasza:
Írok példát.
Egy kis karcolás vagy ha meglök és megütöd a kezedet az 8napon belül gyógyuló. Ha behúz neked vagy megver az 8napon túl gyógyuló
De ez csak példa ezt nyilván az orvos állapítja meg.
4/15 A kérdező kommentje:
Verekedés közben egy nagyobb sérülés történt. Az érdekelne, hogy ez felfüggesztettel megúszható e?
2016. dec. 28. 19:33
5/15 anonim válasza:
És milyen rossz példa. Ha megüti a kezét, de az eltörik (megtörténhet!), akkor máris bukik a pédád. Ugyanígy, ha "megver, vagy behúz", de nem törik orr, sem állkapocs, csak lesz egy tipli, az nem nyolc napon túl gyógyuló. Ezért írtam, hogy az orvos fogja megmondani, mennyi az annyi.
6/15 anonim válasza:
Sérüléstől, és egyéb körülményektől függ. Ha első balhé, akkor még felfüggesztett sem biztos, de ez már a bíróság hatásköre.
7/15 anonim válasza:
Ha tényleg nem történt komoly baj és nincs priuszod meg korábbi ejnye-bejnyéje az illetőnek, akkor meg fogja úszni, talán még felfüggesztettet sem kap.
8/15 anonim válasza:
#5 írtam hogy az orvos fogja megállapítani. A példákat nem akartam túl részletezni ezért írtam úgy ahogy. A legtöbb ember verés alatt nem csak egy kis bibit ért ezért gondoltam hogy elég világos.
9/15 A kérdező kommentje:
Felrepedt a feje az illetőnek.
Egyszer volt már felfüggesztett de az ittas vezetés miatt volt
2016. dec. 28. 21:21
10/15 anonim válasza:
Ó, hát akkor lehet csücsülni fog hála égnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!