A kórházi kezelésről szóló orvosi igazolást elkell fogadnia a munkáltatónak?
"kórházi kezelésről szóló orvosi igazolás"
ez mit takar? Mert ha most bementél röntgenre mert ekkor volt időpontod, akkor szabit kellett volna kivenned. Ha pedig bent fekükdtél, a zárójelentésed bizonyára alá van írva és le van pecsételve orvos által, amiatt nem nyavajoghat. Előbbire nem jár semmilyen igazolás.
hogy mi??
1, a zárójelentésedhez ugyan semmi köze a munkáltatódnak, azért álljunk már meg a hülyeségekkel
2, mindig szoktak a záró mellé adni egy igazolást külön, pontosan emiatt, amin az "8-egyéb" megjelölés van, tehát igazolja az időtartamot, de a pontos okot nem (adatvédelem).
na most bármennyire is sajtcetli, ha az hivatalosan került kiállításra, akkor el kell fogadnia természetesen. elvégre egy orvosi igazolás is egy A6-is sajtcetli ... mégis el kell fogadniuk.
Igen, el kell. A táppénzre is az jogosít. A munkáltatónak nyugodtan meg lehet ígérni egy munkaügyi pert, ha nem fogadja el.
Igazolás fekvőbeteg-gyógyintézetben történő gyógykezelésről (KPE120)
Szerintem kórházi papírral maximum nem fizetett,igazolt távollétet lehet kérni.
Én amikor korházban voltam,mert összeestem biciklivel,háziorvostól kellett táppénzes papírt kérnem,ugyanis azt a korházban nem adnak.
"háziorvostól kellett táppénzes papírt kérnem,ugyanis azt a korházban nem adnak."
De, adnak. Amit a kórházban adnak az a kórházi táppénzre jogosító igazolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!