Mari53 kérdése:
Munkaviszony megszűnése és a nyugdíról szóló határozat megérkezése közötti időben mi van a TB-vel? Jár-e ingyenes orvosi ellátás?
Figyelt kérdés
Június 2-án megszünt a munkaviszonyom, még aznap beadtam a NYUFI-hoz a papírokat, hogy kérem a nyugdíj megállapítását június 3-tól. Csak egy olyan papírt kaptam, hogy átvették az iratokat és majd küldenek határozatot. Tehát munkaviszonyom már nincs, de nyugdíjas még nem vagyok. Rendes (korhatárt betöltött) nyugdíjat igényeltem.2016. jún. 6. 12:53
1/2 anonim válasza:
Június 3-tól nyugdíjas vagy, független attól, hogy még nem kaptál határozatot, tehát jár az ingyenes ellátás.
2/2 anonim válasza:
Az előző író válaszát ki egészíteném. A munkaviszony megszűnése napját követően, még 45 naptári napig jogosult vagy a TB alapú ellátásra. Ez a 45 naptári nap azért van, mert ennyi idő az átfutási ideje annak, hogy a TB töröljön mint aktív "Zöld" rendezett taj kártyájúként. Tehát ha megszűnik a munka viszonyod akkor, 45 naptári napod van arra, hogy rendezd a TB-t / taj kártyádat. Azzal hogy be adtad a nyugdíj kérelmedet, azzal már el kezdted rendezni a TB-ed és vele együtt a taj kártya jogviszonyát. Nem és nem kell agodnod, mert ha valamiért mégis ki csúsznál a 45 napból, akkor is a nyugdíj folyósító szervtől kapott papírral tudod igazolni, hogy meg kezdted a TB-d rendezését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!