Szerelmi ugyekben hogyan szokott eljarni a birosag?
Figyelt kérdés
Ha a volt baratom azzal fenyegetozik, hogy ongyilkos lesz ha nem beszelek vele, majd tenyleg ongyilkos is lett mert nem beszeltem vele, akkor a szulei feljelenthetnek a birosagon? Felelossegre vonhato vagyok en ezert?
Jogilag semmire nem vagy kötelezhető, ha nem beszélsz vele, nem beszélsz vele. A bíróság még házasság esetében is csak két dologgal foglalkozik, a vagyonelosztással és a gyerekek elhelyezésével. A lelki dolgok jogilag nem számítanak.
2016. dec. 22. 15:48
2/9 anonim válasza:
Nem vagy felelősségre vonható, amíg tevőlegesen nem veszel részt az öngyilkosságában, addig a kutya se fog foglalkozni ezzel. Szerelmi-érzelmi ügyekben nem jár el a bíróság, ilyenekkel nem foglalkoznak. Közigazgatási eljárásban kivizsgálják az öngyilkosság körülményeit, nem lesz idegenkezűség és nem lesz ki ellen eljárást indítani.
2016. dec. 22. 16:00
3/9 anonim válasza:
Orvosnak és rokonaink mondd el. Amit csinál egyrészt közveszelyes, másrészt az egyik alap lépése a kapcsolatoton belüli erőszaknak. Ne engedd
2016. dec. 22. 16:03
4/9 anonim válasza:
Ez orvosi eset és nem a bíróságra tartozik. Neked meg időben észre kellett volna venned és rohanva menekülni előle.
2016. dec. 22. 16:15
5/9 A kérdező kommentje:
Pfuh, hala Istennek!!
Menekulok ahogyan csak tudok elole
2016. dec. 22. 17:28
6/9 anonim válasza:
Huh, nem irigyellek, engem az excsajom terrorizál meg zsarol ezzel. És még csak el sem tudok menekülni egyelőre, mert van egy közös házunk, amit valahogy meg kéne szüntetni..
2016. dec. 22. 17:36
7/9 A kérdező kommentje:
Es hogyha olyat irok neki, hogy: "ne vard meg azt, hogy a szuleim beszeljenek veled mert akkor nagy bajban leszel" az fenyegetesnek szamit, es felelossegre vonhato vagyok? Ez nem fenyegetes? Bar nyilvan nem arra ter ki a fenyegetes, hogy meg fogjak olni a szuleim, csak arra hogy beszelni fognak vele.
Bocsi de tok felek hogy bortonbe csuknak azert, mert o a hulye. Muszaj megkerdeznem ezeket es tajekozodnom.
2016. dec. 23. 17:34
8/9 anonim válasza:
Ha nincs semmi közös dolgotok, akkor legjobb, ha egyáltalán nem kommunikálsz vele semmilyen formában. Tiltsd le fészbukon, tőle jövő emailre autodelete, telefonszámát blokkold.
Ez a legtisztább.
2016. dec. 23. 17:54
9/9 anonim válasza:
Esetleg a rokonainak elmondhatod, hogy öngyilkos hajlamú, de nem a te dolgod foglalkozni vele. Keressen orvost az ilyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!