Felhasználhatom az 5perc angolban található cikkeket fordítás bemutatásra a youtuben?
Arra gondoltam, hogy lekameráznám maga a konkrét tanulásomat csak nem tudom, hogy ez mennyire jogszerű.
Az 5 perc angolon kívül használnám az ankit, illetve a KRESZbe szeretnék belemászni.
Józan paraszti ésszel átgondolva azt mondanám, hogy nem jogszerű viszont akkor ennyi erővel a gameplayek sem azok :)
Hisz ez most kb. olyan mintha csinálnék egy "végignézést" egy mozifilmről amiben nyilván a film a lényeg, én csak ott lennék a bal felső sarokban 1x1cm-es kis ablakban, hogy az illegális film vetítésből származott reklám tevékenységet "reakció" videókká avanzsáljam. :D
Jól gondolod, a gameplayek sem azok. De azt is kell nézni, hogy mi a jogtulajdonos érdeke: eltűrés vagy tiltás. Ha eltűri, akkor az ilyen videók reklámként funkcionálnak, ha fellép ellene, akkor az nem (és más cég játékaira terelné a figyelmet) és a márkát is rontaná.
Konkrétan mit szeretnél? Honlapjukon látok angol cikkeket, de azok különböző híroldalakról vannak. Mit mutatna a videó? Mi hallatszana? Mindezeket milyen mértékben?
1.
Konkrétan most állítottam be a kamerát aminek a képe az íróasztalra mutat sréhen velem szemben/oldalról, ezen még gondolkodok.
Rögzítem a konkrét tanulási folyamatot.
- Érdeklődés keltés a cikk iránt, kis filozofálás
Vajon mit tartalmazhat a cikk? Mit fogunk tanulni?
- A szöveg hangos felolvasása, az ismeretlen szavak aláhúzása.
- Első olvasásra történő megértés elmondása
- Utána a szöveg pontos fordítása.
- Érdekesebb szerkezetek elmagyarázása, ismeretlen szavak ankiba kiírása
2,
A fent leírt folyamat, annyi különbséggel, hogy a monitort rögzíteném.
A fordítandó szöveget vagy kép fájlként vagy pdf-ként nyitnám meg.
Ehhez kellene az ő engedélyük is.
A gameplay azért más tészta, mivel ott a játékkal nem lehet játszani, vagyis pont a termék lényege nem érhető el.
Ok.
Nem fogok engedelyeket kerni. Ha torlik tprlik csak kiv voltam
"Mert rohadtul nem csak az ő anyagukból szeretnék csemegézni."
A kérdésed róluk szólt. Amit nem kérdezel meg, arra nem tudunk válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!