Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az exem, amikor még az élettár...

Az exem, amikor még az élettársem volt súlyos testisértést követett el velem szemben. Plusz több fogamat is kiverte. és a gyermekemmel szemben könnyű testisértést alkalmazott. Ilyenkor kerhetünk kártérítést? Ha igen milyen módon? Mekkora összeget?

Figyelt kérdés

A gyermekem és én is pszichológusi segítséget kapunk. A fogaim megcsinaltatása valószínűleg több százezer forint lesz.

Az exem jelenleg előzetes letartóztatás alatt áll.

2016. dec. 16. 03:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Talán kérdezd meg az ügyvéded!
2016. dec. 16. 04:43
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ amivel semmire sem megyek.

Mivel én sértett vagyok, engem alapból az ügyész képvisel a tárgyaláson!

A vádlottnak van minden esetben minimum kirendelt ügyvédje.

És hála az álltala okozott anyagi kiesesemnek, plusz hogy honapokig nem tudok dolgozni, fogaim pótlását nekem kell zsebből kifizetnem, mindketten a gyerekem és én is folyamatosan járunk pszichológushoz ami szintén költséggel jár, nincs is fölösleges pénzem ügyvédre....

2016. dec. 16. 06:05
 3/13 Molyember ***** válasza:
94%
Akkor az ügyészt kérdezd. De még ha meg is ítéli a bíróság, és van is pénze a volt élettársadnak, akkor sem napokon belül kapjátok meg a pénzt, hosszadalmas lesz.
2016. dec. 16. 06:22
 4/13 anonim ***** válasza:
64%
Ezért jó vadbarmokkal összeállni.
2016. dec. 16. 10:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ügyész a vádat képviseli, nem téged. Csak meghatározott feltételek esetében rendelnek ki védő.

Polgári kárigényt a büntetőeljárás alatt is bármikor bejelenthetsz, de ebben az esetben talán célszerűbb külön pert indítani az eljárás befejeztével. Jelenleg még nem igazán mérhető fel az okozott vagyoni (kezelések, kieső jövedelem...) kár.

2016. dec. 16. 11:17
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kedves 5-ös a segítséged!ez volt az egyetlen válasz amivel előrébb lettem valamivel.

Kedves 4-es köszönöm a kioktatast. Egy nagyon pozitív élet felfogású emberként ismertem meg az exem. Soha hangos szó sem volt közöttünk, sem káromkodás. Fogalmam sincs mi történt aznap vele. Első es utolsó eset volt hogy ezt az énjét láttam, és további kioktatast elkerulve, gyermekemet azért nem tudtam tőle megvédeni mert elajultam a bántalmazás kovetkezteben

2016. dec. 16. 11:39
 7/13 A kérdező kommentje:

3-as neked is köszönöm a választ.

Tudom hogy sok idő lesz mire megkaphatom esetleg a kártérítést, de úgy gondolom én már elég nagy árat fizettem miatta. Ezeket jó lenne ha ő megtérítené

2016. dec. 16. 11:41
 8/13 anonim ***** válasza:
31%
Így jár, aki normális férfi helyett "menő" rosszfiút választja.
2016. dec. 16. 12:25
 9/13 A kérdező kommentje:

Ismét egy okos hozzászoló...

A rosszfiú óvó,védő enjet ismertem csak. Nem kígyót, nem tetovált, egészségügyi alkalmazottként dolgozó, ember volt.

Soha senki nem gondolta ezt róla, ahogy én sem. Meg csak káromkodni sem hallottam előtte!

És senki sem érti mi történt vele

2016. dec. 16. 12:32
 10/13 A kérdező kommentje:
Kigyo helyett kigyurtat akartam irnírni, de átirta a telefonom
2016. dec. 16. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!