FB üzenetben küldött képpel való visszaélés?
Facebook-on üzenetben lett küldve egy képem, amit nem szándékoztam hogy az illetőn kívül bárki is meglásson.
ez a személy számtalan helyre küldte tovább ezt az engem ábrázoló képet, az engedélyem nélkül. Ez tavaly volt és már elcsendesült ez a dolog. Nemrég megfenyegetett ez a személy hogy ismét szétkürtöli a képeim hogy megalázzon.
Milyen (akár jogi) lépéseket tehetek ilyen fajta cselekedet ellen? Facebook beszélgetésben megvan a "bizonyíték" arra hogy az a személy fenyegetett vele.
Egyelek meg, nem te vagy az elso, es nem is te vagy az utolso. Fogd fel tanulopenznek, es legkozelebb ne ossz meg masokkal privat tartalmat!
Jogi szempontbol ez egy bonyolult kerdes, es elmondom miert teljesen felesleges belemenni: semmi olyat nem fogsz tudni csinalni, ami altal kitorlodik a keped azoknak az agyabol akik lattak. Kovetkezeskeppen, szerintem kezdd el feldolgozni a tortenetet es a leheto leghamarabb probalj meg tovabblepni.
Köszönöm, és most nem akarok belemenni az indokokba, hogy miért/hogy lett megosztva, pusztán objektív véleményt és/vagy segítséget szeretnék.
Nem kell senkinek se elfelejtenie, egyszerűen az lenne a cél, hogy ne tarthassanak ezzel sakkban. Csak el kellene őket ijeszteni.
Semmi közöm a joghoz, de lehet:
A lelkiismereti és vallásszabadság megsértése--3évig terjedő szabadságvesztés
Rágalmazás-- akár 2 évig terjedő szabadságvesztés
Mivel önként küldted a képet ezért ezekre nem sok esély van. Esetleg
Zsarolás-- 1-5 évig terjedő szabadságvesztés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!