Bankkártya adatok ellopásáért és azzal való visszaélésért mi a maximum büntetés?
A 23 éves öcsém olyan helyen dolgozik, ahol hozzáfér a kuncsaftok/vásárlók bankkártya adataihoz. 90%-ban külföldi, de javarészt európai kuncsaftokról van szó. Az öcsém egy pár kuncsaft bankkártya adatát lemásolta magának. Az egyikkel már vásárolt is az interneten 40$ értékben. Én úgy szereztem erről az egészről tudomást, hogy véletlenül kiesett a zsebéből az egyik ilyen papírfecni amin épp az egyik kuncsaft adatai voltak. Ekkor bevallotta, hogy már kb. 20 ember bankkártya vagy hitelkártya adatait lemásolta. Én nem szeretném, hogy az öcsém bajba kerüljön ez miatt!!! Hiába akartam meggyőzni, csak azt mondta, hogy egy kis "fizetéskiegészítés". Konkrétan azt mondta, hogy: mindegyikről leszed vagy vásárol 50000Ft alatti értékben és akkor még mindig csak szabálysértést követ el és megússza büntetés nélkül! Sajnos attól félek, hogy ez nem így van, de nem tudom sehogy meggyőzni. :( Mit csináljak?
Ha netán mind a 20 kártyával vásárol 50000Ft alatt, akkor az tényleg szabálysértés? Neki még életében nem volt szabálysértése sem. Soha nem volt a rendőrségen sem. Ha mégis belevág ebbe a dologba és megbukik, akkor mit kaphat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Biztosíthatlak, hogy nem kamu! Bár az lenne!
Nem szeretném részletezni, hogy hol dolgozik, de sajnos hozzáfér az adatokhoz. Szerintem a munkahelye is eléggé hanyagul kezeli ezeket az adatokat.
Foglalkozás körében elkövetett sorozatos sikkasztás.
Valami ilyesmi , amit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!