Teherautó sofőrként dolgozom, szabadidőmben saját szgk val balesetet okoztam. Ezért kirúghatnak, vagy más munkakörbe dolgoztathatnak ( fizetés csökkentéssel)?
A sokeszű főnökasszony minek játszik Istent, hogy felülbírálja a rendőrség munkáját?
Ha ők nem korlátozták a jogosítványodat, akkor valószínű vezethetsz még.
Amúgy hallottam, és: ha kerékpárral a KRESZ-t súlyosan megszeged, elvehetik még az E kategóriát is.
"Amúgy hallottam, és: ha kerékpárral a KRESZ-t súlyosan megszeged, elvehetik még az E kategóriát is"
Ez azért van így, mert nem "elveszik a jogsit", mint ahogy a szleng mondja, hanem eltiltanak a járművezetéstől ilyenkor. Néha csak így, mindentől, néha meg csak részben. Ilyenkor lehet az, hogy nem vezethetsz pl személyautót, de megtarthatod a pl buszvezetői munkád. Ezt általában akkor szabják ki, ha úgy érzi a hatóság, hogy a kategória elvétele jogos és megérdemelt, de az túlzott lenne, ha emiatt te is és a családod is elveszítené az egzisztenciáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!