Történt valamilyen szabályszegés?
Történt szabályszegés. Ugyanis a KRESZ szerint, ha magasabb rendű szabályozás nem írja felül, akkor az általános udvariassági szabályok az irányadók. Te ezt a betolakodással megszegted.
Az, hogy ő hogyan kezdett el pattogni, az más kérdés, az már őt minősíti.
Ez nagyon szubjektív dolog. Te nem tudhattad, hogy ők mire várnak. Aki előbb ér, az van ott. Ácsoroghatott ott ezer más okból, várhatott valakit, várhatott egy másik parkolóhely felszabadulására stb. Ez tényleg udvariassági kérdés.
Én udvarias ember vagyok a hétköznapokban, csak internetes vitákban nagy a pofám, jóllehet nem vagyok éppen gyenge ember, 110 kiló, de ha udvariasan odajönne hasonló helyzetbe valaki: ne haragudjon, bizonyára nem látta, de én vártam erre a helyre, valószínű szó nélkül odébb állnék.
Ha meg pattog, elhajtom mint a magzatvizet. Ha meg rendőr, járjon el belátása szerint.
"És ez a betolakodás mekkora szabályszegésnek minősül?"
Hát véletlenül sem akkorának, amekkora feneket kerített a dolognak.
A jobbkézszabály meg nem adásához tudnám hasonlítani, de még akkora sem, hiszen az egy fekete-fehéren leírt KRESZ-szabály, ez pedig egy leírt KRESZ-szabály híján érvénybe lépő udvariassági szabály.
Szóval a szabályáthágás az megtörtént, de ez olyan kis léptékű, hogy nincs büntetési tétele.
Ha ott lett volna egy valódi rendőr, valódi szolgálatban, akkor talán szólt volna, hogy állj máshová, de nem írt volna csekket.
Ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!