Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni egy olyan...

Mit lehet tenni egy olyan csaló ellen, aki iszonyú ravasz, és hiába van jogerősen megítélt több millás tartozása felém, esélytelen hogy be lehessen hajtani?

Figyelt kérdés

Mégpedig azért, mert:

1, Kijelentkezett az állandó lakhelyéről, vagyis mindenhonnan, papírom hajléktalan

2, hiába van összesen 4 Kft-je, amikor kitört a botrány, gyorsan mindegyiket átíratta haverok nevére, és azóta is él a luxusban menő vállalkozóként, papíron meg nincstelen

3, hiába van még sportkocsija is, az se a nevén van persze

Ilyenkor mit lehet tenni? Hát még végrehajtást se lehet ellene kérni, ha nincs címe, de ha a legutoljára ismert címét adom meg, az is esélytelen, mert a szülei laknak ott, azóta ő onnan minden létező értékét kimenekítette ismeretlen helyre.

Létezik, hogy ez a mocsok az 5 éves elévülésre pályázik, aztán majd akkor visszavesz mindent a nevére?

Ez elég valószínű és akkor kész, ennyi volt és a pénzem örökre elúszott?

Vagy most nekem kéne magánnyomozni, hogy mégis pontosan hol lakik és videokamerázni, hogy milyen autókat használ napi szinten és ebből valószínűsíthető, hogy az ő tulajdona, és lehet rá végrehajtást kérni? vagy hogy működik ez?

2016. dec. 2. 08:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

sajnos nem lehet mit tenni vele.

pont azért tudta mindezt megtenni (és még csak le se csukták), mert tele van ügyész és bíró rokonokkal ...

És azóta több ügyvéd is megerősített ebben, na meg egy mezei csaló önmagában nem tudna ekkora csalásokat véghez vinni komoly "támogatás" nélkül. Úgyhogy emiatt nem hiszem ha feljelentésnek lenne túl sok értelme, de nem tudom ...

2016. dec. 2. 14:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom, hogy ki ez a "ravasz", de ha vagyonkimentés volt a dologban, akkor egy agilis, JÓ ügyvéd segítségével még a pénzedhez juthatsz.

Más utat nem nagyon látok...

2016. dec. 4. 05:56
 13/16 A kérdező kommentje:

hát ez az, én se vagyis mi se. de mi még a jó ügyvédest se, onnantól kezdve, hogy a végrehajtót is kilóra megveszi ha éppen az kell ... Azért ezek nem kispályás bolti tolvajok, szervezett jogi háttér van mögöttük, és ahogy írtam, még egyéb is, ha netán lebuknának. Nyilván nem én voltam az egyetlen áldozata, csak én voltam az egyetlen, aki egy merő véletlen miatt meg tudtam őt fogni.

Ugyanis így utólag végig gondolva az egész cselsorozatát, azt bizony nagyon jól meg kellett szervezni lépésről lépésre, sőt, igazából percről percre, és nem is szakmai "háttér-támogatás" volt hozzá szükséges.

2016. dec. 4. 11:07
 14/16 A kérdező kommentje:

persze h volt vagyonkimentés, na de és? mit kezdek egy olyannal, akinek az XY-ja az XY és még a feljelentés is eltűnik majd ... (rosszabb esetben meg engem csuknak le).

Nézd, én már egyszer a csalás kapcsán megtapasztaltam, mit jelent a mai magyarországi szervezett bűnözés. Nem igazán szeretném még egyszer, tehát ilyen feljelentősdibe nem megyek bele, újabb 5 év, és újabb nagy semmi lesz a vége.

Más utat keresnék, de tényleg lehet h azoknak van igazuk, akik az "ukrán humán ügyintéző" -típusú megoldásokat javasolják, mert mást egész egyszerűen nem lehet tenni. Jogi utak működésképtelenek sajnos, pedig hidd el, nekem is jobb lenne.

2016. dec. 4. 11:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha ennyire súlyos a dolog, akkor nem tudunk segíteni és valószínűleg itt a Gyakori kérdéseken más sem fog tudni.
2016. dec. 5. 06:15
 16/16 A kérdező kommentje:
igen, értelek. sajna tényleg ennyire és sajna én is kezdek bele törődni. azért köszi
2016. dec. 5. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!