Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Külföldi munka miatt utaltál...

Külföldi munka miatt utaltál már előre pénzt? Ha igen vertek már át?

Figyelt kérdés

Egy ígéretesnek tűnő külföldi munka miatt, kicsalt egy nő tőlem 80E ft ot.

Persze utánna néztem én a cégnek amit mondott, ami valós és létezik. Jó fizetést jó szállást ígért, illetve azt is hogy a befizetett összeget vissza kapom az első ledolgozott nap után.

Elutaltam a pénzt a megadott számlaszámra, hivott is a csaj hogy megkapták, jönni fog a szerződés azóta is jön. Persze az ügyintézőt már telefonon sem lehet elérni.

Feljelentettem, van rá esély hogy vissza kapom a pénzem?

Kinyontattam a számlaszámot amire utalni kelett a pénzt leadtam a rendőrségre.

A hirdetést is törölte mar a hirdető de ovatos voltam és csináltam képet a hirdetésről amikor még élt a hirdetes.

Azt is Kinyontattam és átadtam a rendőrségen.

Illetve hogy bebiztositsam magam a beszélgetésünket mindig felvettem az ügyintézővel, így nem tud letagadni semmit.

Igaz én úgy vélem hamis nevet használt és eldobhato telefonszámot, de a számlaszám alapjan van valami remény?

Ha nincs meg a pénz mert elszórták vagy letagadjak hogy van pénzük akkor hogyan térül meg az okozott kár?

2016. nov. 30. 01:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A számlaszám tudod kié lesz? Valami csöves hajléktalané, akinek az adataival visszaéltek. A kör bezárult. Aki ilyen csalásra adja a fejét, az figyel arra, hogy ne legyen lenyomozható.
2016. nov. 30. 21:18
 12/18 A kérdező kommentje:

Én elhiszem hogy egy csöves hajléktalané.

Viszont a hölgynek közvetlen sms vagy online bankos szolgáltatásának kellett lennie hiszen amint átment a pénz kb 4-óra volt ezt azonnal jelezte.

Ha meg levették a számláról a pénzt vagy a bankban közvetlen vette le a számlatulajdonos mivel ott igazolnod kell magadat vagy ATM-ben vették le de az meg készít képet a pénzfelvételkor mindenkiről.

Én úgy vélem, ha a rendőrség nagyon akarja akkor megtudja találni a csalókat, ezek alapján.

2016. dec. 1. 07:48
 13/18 anonim ***** válasza:

hát drukkolunk neked, jó lenne ha elkapnák és megbüntetnék!!

De elképesztően naiv dolog volt egy zsák pénzt küldeni és bedőlni ennek:

"Jó fizetést jó szállást ígért, illetve azt is hogy a befizetett összeget vissza kapom az első ledolgozott nap után."

Mit gondoltál? mikor ez annyira nehéz, jó álláshoz jutni, mindenhol itthon is , máshol is!

és még vissza is fizeti - szívességből teszi neked az egészet???

2016. dec. 1. 07:59
 14/18 A kérdező kommentje:

Nemsokára feltöltöm egy publikus oldalra a hangfelvételt és bárki meg hallgathatja a hölgyet.

Így aki a hölgy hangját hallja messziről elkerülheti.

2016. dec. 1. 12:52
 15/18 anonim ***** válasza:
személyesen nem találkoztál vele? nem tudsz személyleírást adni a rendőröknek?
2016. dec. 1. 17:01
 16/18 A kérdező kommentje:

Nem sajnos.

Csak a bankszámla kivonat van meg az utalásról.

Az e-mail címe, a telefonszáma és a beszélgetések hangfelvételei vannak meg.

Illetve a neve e én szerintem nem valós nevet adott meg.

2016. dec. 1. 17:46
 17/18 A kérdező kommentje:

Remélem sokan hasznát veszik majd az oldalnak.

Csalások miatt nagyon jó volna ha minél több csaló felkerülne az oldalra, így a google keresője pl bankszámla alapján megtalálná hogy az adott számlaszámmal ismert csaló rendelkezik-e, vagy esetleg telefonszám alapján.

[link]

2016. dec. 3. 11:26
 18/18 anonim ***** válasza:
Inkább gondolkozni kellene álláskeresés közben. Értsétek meg, amíg lesznek buta naiv emberek, akiket belehet húzni a sok pénz ígéretével még több pénzzel, addig lesznek csalók is...
2016. dec. 4. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!