Külföldi munka miatt utaltál már előre pénzt? Ha igen vertek már át?
Egy ígéretesnek tűnő külföldi munka miatt, kicsalt egy nő tőlem 80E ft ot.
Persze utánna néztem én a cégnek amit mondott, ami valós és létezik. Jó fizetést jó szállást ígért, illetve azt is hogy a befizetett összeget vissza kapom az első ledolgozott nap után.
Elutaltam a pénzt a megadott számlaszámra, hivott is a csaj hogy megkapták, jönni fog a szerződés azóta is jön. Persze az ügyintézőt már telefonon sem lehet elérni.
Feljelentettem, van rá esély hogy vissza kapom a pénzem?
Kinyontattam a számlaszámot amire utalni kelett a pénzt leadtam a rendőrségre.
A hirdetést is törölte mar a hirdető de ovatos voltam és csináltam képet a hirdetésről amikor még élt a hirdetes.
Azt is Kinyontattam és átadtam a rendőrségen.
Illetve hogy bebiztositsam magam a beszélgetésünket mindig felvettem az ügyintézővel, így nem tud letagadni semmit.
Igaz én úgy vélem hamis nevet használt és eldobhato telefonszámot, de a számlaszám alapjan van valami remény?
Ha nincs meg a pénz mert elszórták vagy letagadjak hogy van pénzük akkor hogyan térül meg az okozott kár?
Én elhiszem hogy egy csöves hajléktalané.
Viszont a hölgynek közvetlen sms vagy online bankos szolgáltatásának kellett lennie hiszen amint átment a pénz kb 4-óra volt ezt azonnal jelezte.
Ha meg levették a számláról a pénzt vagy a bankban közvetlen vette le a számlatulajdonos mivel ott igazolnod kell magadat vagy ATM-ben vették le de az meg készít képet a pénzfelvételkor mindenkiről.
Én úgy vélem, ha a rendőrség nagyon akarja akkor megtudja találni a csalókat, ezek alapján.
hát drukkolunk neked, jó lenne ha elkapnák és megbüntetnék!!
De elképesztően naiv dolog volt egy zsák pénzt küldeni és bedőlni ennek:
"Jó fizetést jó szállást ígért, illetve azt is hogy a befizetett összeget vissza kapom az első ledolgozott nap után."
Mit gondoltál? mikor ez annyira nehéz, jó álláshoz jutni, mindenhol itthon is , máshol is!
és még vissza is fizeti - szívességből teszi neked az egészet???
Nemsokára feltöltöm egy publikus oldalra a hangfelvételt és bárki meg hallgathatja a hölgyet.
Így aki a hölgy hangját hallja messziről elkerülheti.
Nem sajnos.
Csak a bankszámla kivonat van meg az utalásról.
Az e-mail címe, a telefonszáma és a beszélgetések hangfelvételei vannak meg.
Illetve a neve e én szerintem nem valós nevet adott meg.
Remélem sokan hasznát veszik majd az oldalnak.
Csalások miatt nagyon jó volna ha minél több csaló felkerülne az oldalra, így a google keresője pl bankszámla alapján megtalálná hogy az adott számlaszámmal ismert csaló rendelkezik-e, vagy esetleg telefonszám alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!