Mik a jogaim, ha lopással vádolnak egy üzletben?
Engem is megvádoltak egyszer egy hipermarketben, hogy elloptam azt a cd-t (egy számítógéeps játék volt), amit pár nappal korábban ott vettem (másnap kölcsönadtam és amikor visszakaptam, benne maradt a táskámban). Kérték a blokkot, amit szerintük meg kellett volna őriznem. A vasárnapi vásárlásról szerdán blokkot? A videofelvételen (a kamera a cd-állványra volt irányítva) nem látszottam, a cd már használt volt, de jegyzőkönyvet vettek fel, amiben az előre odanyomtatott részt, miszerint "a lopás tényét elismerem/nem ismerem el" valahogy elfelejtették kitölteni. Így nem voltam hajlandó aláírni. Mintha szívességet tennének, úgy kérdezték meg, hogy akkor nem ismerem el? Mondtam: persze, hogy nem!
Feljelentettek.
Kijött a papír, hogy menjek be vallomást tenni, "tanúit és bizonyítékait hozza magával". Még nekem kellett bizonyítanom, hogy nem loptam. Szerencsére a számítógépem elég jó bizonyíték volt, arra ugyanis már hétfőn fel lett telepítve az állítólag szerdán ellopott játék.
Végeredmény: hosszú hónapok múlva kijött egy papír, hogy az eljárást megszüntették, bemehetek az elkobzott cd-ért. Na, az a cd azóta is ott van, a környéket is utálom.
Csak azért írtam le a történetet, hogy lásd: bármikor, bárkivel megtörténhet.
Sajnos úgy látszik, ilyen világban élünk.
Én is szerettem volna panaszt tenni, de nem ér annyit az egész, csak plusz idegeskedés.
Ha ragaszkodsz hozzá, tehetsz feljelentést, vagy panaszt az illető őr cégénél, de szerintem csak Te fogsz tovább idegeskedni, más értelme nem lesz. Inkább próbáld meg elfelejteni, gondolj inkább a babádra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!