Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a gyerek apja anyagilag...

Ha a gyerek apja anyagilag egyáltalán nem támogatja a babát én köteles vagyok szinte mindennap megengedni, hogy vele lehessen?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom ez így nem túl fer. Nem vagyunk együtt.Még egyenlőre nem mentem bíróságra mert azt mondták csak akkor menjek ha már megjön a babának az összes irata meg előbb intézzem a családi pótlékot és akkor utána.

2016. nov. 29. 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha hivatalosan elismerte a volt párod, hogy övé a gyermek, akkor nem korlátozhatod a láthatási jogát.

Amíg ezt jogerős határozat nem szabályozza, addig viszont kettőtöknek kell zöldágra vergődni egymással, hogy milyen gyakran látogathatja. Azt mondjuk megteheted, hogy nem engeded, hogy mindig a nyakatokon lógjon, de teljesen nem tilthatod el tőle. Ezért is jobb ezt hivatalosan leszabályozni, minél előbb.

A dolog másik oldala viszont az, hogy köteles gyerektartást fizetni. Nincs olyan, hogy nem fizet. Ha nem hajlandó önként, akkor majd a bíróság kötelezi, és visszamenőleg is fizetnie kell.

2016. nov. 29. 16:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Mégis mennyi az a minimum? Egy héten egyszer vagy kétszer elég?
2016. nov. 29. 16:44
 3/9 anonim ***** válasza:

A lelkiismereteden múlik, de tudtommal kéthetente vagy köteles láthatást biztosítani neki.

Az pedig, hogy nem fizet, relatív. Lehet, hogy nincs munkája? Esetleg lesűjjedt alkoholista? Ahol laktok az a közös otthonotok volt, és Ő ment el? Ezek mind fontosak a kérdésed szempontjából.

2016. nov. 29. 17:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Én a szüleimmel lakok. Jól keres, csak épp ő úgy van vele, hogy csak akkor támogatja ha vele lakunk, de én már nem fogok vele kibékülni.
2016. nov. 29. 18:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezek szerint, se a gyermektartásról, se a láthatásról nincs megállapodás (akár közös, akár bírósági), de ez amúgy is független egymástól. Ennek hiányában nincs is mit követelned. Másik félnek pedig pontosan ugyan annyi joga van látni a babát, mint neked.
2016. nov. 29. 18:04
 6/9 A kérdező kommentje:
És akkor is ha fenyegetőzik meg hőbörög?
2016. nov. 29. 18:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Üljetek le egy asztalhoz két tanúval, és fektessétek írásba melyikőtök mit akar, és mit nyújt cserébe.
2016. nov. 29. 18:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Fenyegetőzni nincs mire fenyegetőznie, nem is tudom mit akar ezzel elérni.

Gyerektartást mindenképpen fizetnie kell, nem úgy van az, hogy csak addig gondoskodik, amíg együtt laktok. Köteles gondoskodnia a gyerekéről.

A láthatásnál meg muszáj egymással kialakítani valami működőképes kompromisszumot. Mert jól írták előttem, amíg nincs erről bírósági határozat, addig pontosan ugyanannyi joga van látni a gyereket, mint neked. (Attól függetlenül, hogy fizet-e vagy sem.)

2016. nov. 29. 18:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyelőre egy nagy boldog család vagytok. Te nem tilthatod el a gyereket tőle, ő meg nem kell fizessen.
2016. nov. 29. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!