Ha a gyerek apja anyagilag egyáltalán nem támogatja a babát én köteles vagyok szinte mindennap megengedni, hogy vele lehessen?
Ha hivatalosan elismerte a volt párod, hogy övé a gyermek, akkor nem korlátozhatod a láthatási jogát.
Amíg ezt jogerős határozat nem szabályozza, addig viszont kettőtöknek kell zöldágra vergődni egymással, hogy milyen gyakran látogathatja. Azt mondjuk megteheted, hogy nem engeded, hogy mindig a nyakatokon lógjon, de teljesen nem tilthatod el tőle. Ezért is jobb ezt hivatalosan leszabályozni, minél előbb.
A dolog másik oldala viszont az, hogy köteles gyerektartást fizetni. Nincs olyan, hogy nem fizet. Ha nem hajlandó önként, akkor majd a bíróság kötelezi, és visszamenőleg is fizetnie kell.
A lelkiismereteden múlik, de tudtommal kéthetente vagy köteles láthatást biztosítani neki.
Az pedig, hogy nem fizet, relatív. Lehet, hogy nincs munkája? Esetleg lesűjjedt alkoholista? Ahol laktok az a közös otthonotok volt, és Ő ment el? Ezek mind fontosak a kérdésed szempontjából.
Fenyegetőzni nincs mire fenyegetőznie, nem is tudom mit akar ezzel elérni.
Gyerektartást mindenképpen fizetnie kell, nem úgy van az, hogy csak addig gondoskodik, amíg együtt laktok. Köteles gondoskodnia a gyerekéről.
A láthatásnál meg muszáj egymással kialakítani valami működőképes kompromisszumot. Mert jól írták előttem, amíg nincs erről bírósági határozat, addig pontosan ugyanannyi joga van látni a gyereket, mint neked. (Attól függetlenül, hogy fizet-e vagy sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!