Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van ilyenkor lehetőség arra,...

Van ilyenkor lehetőség arra, hogy kifizessék a káromat?

Figyelt kérdés

A történet:

A munkahelyem komoly összeget fizet egy őrző-védő szolgáltatásnak, így kamerázott parkolónk is van, amire ebből kifolyólag gondolom azért is ők felelnek.

Ma a munka végeztével arra lettem figyelmes a parkolóban, hogy a kocsimat meghúzták. Jó nagy horpadás lett rajta.

Visszamentem, szóltam egy munkatársnak, aki a kapcsolattartó az őrző-védő céggel, azt mondta, hogy holnap beszél velük, de a parkoló szerinte úgy van bekamerázva, hogy csak a két oldalát veszi a kamera, ahol én álltam azt pedig nem.

Ha kiderül, hogy tényleg nem figyelik a parkoló közepét, ahol a legtöbb autó parkol, és nem derül ki, hogy ki húzta meg az autómat, nem tudnak senkit sem felelősségre vonni, akkor tehetek valamit?

Szerintem így nem teljesítik azt, amit vállaltak. Lehetséges, hogy megtérítsék a káromat?

2016. nov. 14. 18:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szeruntem kizárt, a cég vagyonát védik, nem a tiedet
2016. nov. 14. 19:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, hiszen neked nem ők okoztak kárt. Ahhoz pedig, hogy a cég mire szerződött, kizárólag a szerződő felekre tartozik.
2016. nov. 14. 19:25
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen a rendőrségen és jelezd, hogy vannak kamerák. Ha te fizetsz a parkolásért és nem szerepel a jegyen, hogy nem vállalnak felelősséget, akkor jogosan követelhetsz kártérítést, de egyéb esetben nem sok esélyed van, maximum egy munkakörében elkövetett gondatlanság miatti közvetett kárról lehet szó.
2016. nov. 14. 19:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Ingyenes parkoló.
2016. nov. 14. 19:51
 5/7 tetro ***** válasza:
91%

19.48

mutatnál erről valami jogszabályt, hogy ha fizetek a parkolásért, akkor a parkoló üzemeltetője felel egy harmadik fél által okozott kárért? mert ez így nettó ökörségnek hangzik.

2016. nov. 14. 19:55
 6/7 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
A lényeg fent elhangzott, rendőrség feljelentés és rekénykedés. Az üzemeltető, de a biztonsági cég sem feleős ezért. Igazából a parkolási szabályzat lenne a mérvadó ha van ilyen (nem véletlenül) nem szoktak felelőséget válllani az ilyen esetekért.
2016. nov. 14. 21:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

19:55

Nem így van konkrétan, az egyértelmű. De például az őrzött parkolóknak pont az a lényege, hogy vigyáznak a kocsidra.

Egy fizető parkoló esetén tudni kell, hogy mi tartozik az ellenérték által megfizetett szolgáltatások körébe. Ennek valahol nyoma kell hogy legyen, mert az nem úgy van, hogy fizetek, de azt sem tudhatom, hogy miért.

Viszont mivel kiderült, hogy ingyenes a parkoló, így sok esély nincs erre.

Ettől függetlenül a rendőrségi feljelentést érdemes lenne megtenni.

2016. nov. 15. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!